Hovets nya besked om Mette-Marit – efter mystiska operationen

05 apr, 2018 
https://image.hant.se/byline-malin-ljung-115x150.jpg.jpg?imageId=4950803&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Malin Ljung
Kronprinsessan Mette-Marit sjuk
Mette-Marit har lyst med sin frånvaro i nästan en månad, detta efter att ha drabbats av en okänd sjukdom som krävde att kronprinsessan opererades. Nu ger hovet ett nytt besked om Mette-Marits comeback.
Annons

Den norska kronprinsessan Mette-Marit, 44, har inte synts till på nästan en månad. I mitten av mars meddelade nämligen det norska hovet att trebarnsmamman hade haft problem med hälsan ett tag och skulle behöva genomgå ett mindre kirurgiskt ingrepp omgående. Därefter skulle Mette-Marit vara sjukskriven fram till påsk.

Men trots att påsken passerat har kronprinsessan lyst med sin frånvaro. Nu ger dock hovet ett nytt besked om Mette-Marit, och det dröjer ytterligare innan vi får se henne vid kronprins Haakons sida. I ett pressmeddelande skriver hovet att paret först i slutet av april kommer att ha nästa gemensamma åtagande. Då ska de besöka Estland, Lettland och Litauen som firar sin 100-åriga självständighet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Kronprinsparets besök bidrar till att markera ländernas självständighet som avspeglar deras betydelse för Norge som allierade och nära samarbetspartners” , skriver hovet i ett pressmeddelande.

Annons

I höstas drabbades Mette-Marit av kristallsjukan och tvingades ställa in flera uppdrag.

– Jag hade tränat en hel del under hösten men tror att jag kanske tog i lite för mycket under en av övningarna, sa hon i slutet av året till norska P3-morgen.

Mette-Marit insåg att något var tokigt när hon satt i ett möte med maken och drottning Sonja.

– Jag vände snabbt på huvudet och plötsligt snurrade hela världen, jag trodde först jag hamnat i övergångsåldern.

Men det var inte klimakteriet, istället hade Mette-Marit drabbats av sjukdomen kristallsjukan och beordrades att vila.

– Jag sov i flera timmar, sa hon då.

Hänt håller en tumme för att Mette-Marit inte drabbats av någon allvarlig sjukdom utan kryar på sig snabbt.

FOTO: Ibl

Annons