TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovets nya besked om drottning Silvia efter sjukdomarna

27 mar, 2020 
Kungaparet har flytt folket och storstaden.
På Instagram berättar hovet om drottning Silvia och kungens isolering.
Annons
Allt om drottning SilviaBrand logo
Allt om drottning Silvia

2016 blev drottning Silvia så pass sjuk att kungafamiljens födelsedags- och julfirande fick avbrytas. Drottningen fördes då till Danderyds sjukhus efter att ha drabbats av yrsel på sin födelsedag och blev kvar i två nätter innan hon skrevs ut.

I våras blev drottningen så pass sjuk att hon var tvungen att ställa in en resa till Luxemburg för att närvara vid vännen storhertigen Jean av Luxemburgs begravning.

– De hade många gemensamma intressen, bland annat scouterna. De hade flera intressen som band dem samman, sa Margareta Thorgren, presschef vid hovet, om kungens relation till storhertigen till Expressen.

Kungens nya ord om oron

Kungaparet hyser den största respekt för viruset och ser till att träffa så få människor som möjligt. De uppdrag som de måste sköta trots viruset sker via digitala videomöten, tillsammans med kronprinsessan Victoria, 42, och prins Daniel, 46, som hålls befinner sig på Haga slott.

Hovet bekräftar att kungaparet har tagit sin tillflykt till landet:

”Kungen och Drottningen befinner sig sedan en tid tillbaka på Stenhammars slott i Södermanland. Via videolänk höll Kungaparet och Kronprinsessparet i dag ett sammanträde med hovets tjänstemän för att med anledning av coronaviruset omplanera kommande aktiviteter och program.”

FOTO: Instagram/TT/ Janerik Henriksson /

Annons