Hovets märkliga tystnad om Chris O’Neill hemliga liv

Chris O'Neills mystiska frånvaro – därför syns han inte

Trots att Chris O'Neill varit gift med prinsessan Madeleine i snart sju år är det ytterst lite man vet om hans vardag. Nu avslöjas detaljen om hovets mörkande.
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, 38, hade nog inte en enda tanke på att finna kärleken när hon för tio år sen flydde Sverige kort efter att fästmannen Jonas Bergströms otrohet avslöjats. Förlovningen bröts abrupt och Madeleine tog sitt pick och pack och flyttade till New York.

Då så klart helt utan vetskapen att hon inom kort skulle träffa sitt livs stora kärlek, Chris O’Neill.

De möttes via gemensamma vänner och kärlekssagan växte fram via en stark vänskap.

– Vi har samma typ av humor och vi har väldigt roligt tillsammans. Christopher öppnade upp mitt hjärta, har Madeleine sagt.

– Jag kände genast att det var något speciellt med Madeleine, har Chris sagt.

De två gifte sig sommaren 2013, men i samma veva chockade Chris med att avböja en kunglig titel. Och sedan dess har hovet varit fåordiga om prinsessans makes liv.

Hovets tystnad om Chris O’Neill

På hovets hemsida finns informationen.

“Efter sin MBA-examen från Columbia 2005 har Herr Christopher O’Neill arbetat som finansanalytiker för fondbolagen Steinberg Asset Management och Noster Capital. Utöver det har han investerat i entreprenörsdrivna bolag”.

Kungahuset väljer alltså att fokusera på vad Chris O’Neill gjort – istället för att vara öppna med vad han gör nu. Något Svensk Dam var först att rapportera om.

För fyra år sedan gästade prinsessparet Skavlan i SVT. De gjorde succé och hyllades för den väldigt exklusiva intervjun, och där berättade Chris O’Neill vad han arbetar med.

– Numera har jag slutat arbeta med privatkunder och håller istället på med elektroniska betalningslösningar för större företag. Min uppgift är att hitta affärsmässiga lösningar för storföretag i Europa, berättade Chris.

Chris O’Neills företag Wilton Payments Limited

Chris O’Neill äger bolaget Wilton Payments Limited tillsammans med sin svåger John D’Abo. Men den informationen finns ingenstans på hovets hemsida, inte heller har de uttalat sig om det.

Chris är dessutom den enda i kungafamiljen som saknats i flertalet årskrönikor som TV4 och SVT producerat. Han brukar även saknas vid prinsessan Madeleines sida när exempelvis Nobelfesten, Polarpriset och Riksdagens öppnanden skett – allt detta med motiveringen att han inte tillhör kungafamiljen officiellt då han i samband med bröllopet avsade sig en kunglig titel. Istället refererar hovet till honom som en privatperson.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!