Hovets markering mot 5-årige prins Nicolas

Hovets markering mot 5-årige prins Nicolas – skillnaden mot Estelle och Oscar

Prins Nicolas fyllde under gårdagen fem år! Men någon offentlig gratulation fick han inte från någon i kungafamiljen, förutom mamma Madeleine – något som skiljer sig i från inläggen som dök upp när prinsessan Estelle och prins Oscar fyllde år tidigare i år.
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne bor sedan en tid tillbaka i Florida i USA, och är därför den skaran av den svenska kungafamiljen som vi ser minst av. Under stora tillställningar i Sverige brukar prinsessan Madeleine se till att närvara, men varken maken eller barnen brukar vara vid hennes sida särskilt ofta under dessa tillfällen.

Under somrarna brukar hela familjen ta sig till Sverige, men på grund av coronaviruset blir det svårare i år. Hovet har berättat för Hänt att planen är att försöka ta sig till Sverige trots det.

– Ja, familjen kommer hem om restriktionerna tillåter det, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Hänt.

Hyllningen av Nicolas

Under gårdagen fyllde prins Nicolas 5 år, och prinsessan Madeleine gratulerade sin son i ett inlägg på Instagram. Med en nytagen bild passade hon på att hylla honom för den han är.

Grattis till den mest godhjärtade brodern och finaste sonen. Vi älskar dig!”, skriver prinsessan kärleksfullt och bland kommentarerna är det många som passar på att både gratulera Nicolas på födelsedagen, och hylla honom.

Några som inte gratulerade Nicolas offentligt å andra sidan var resten av kungafamiljen. Någon grattisbild eller tillägnat inlägg till Nicolas dök inte upp. När prinsessan Estelle och prins Oscar fyllde år tidigare i år fick de båda ett varit inlägg tillägnade dem.

På kungahusets Instagram-konto var det något annat som uppmärksammades under dagen.

Hovets markering

Istället fokuserades det på kronprinsessparet. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar på fredag sin 10-åriga bröllopsdag, och på Instagram publicerades under gårdagen nytagna bilder av paret, för att uppmärksamma den stora dagen som kommer.

På fredag firar Kronprinsessan och Prins Daniel 10-årig bröllopsdag. Inför bröllopsdagen har fotografen Elisabeth Toll tagit nya officiella porträttbilder av Kronprinsessparet”, skriver de i inlägget.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels 20-åriga bröllopsdag kommer givetvis att firas. I inlägg uppmanar också hovet till att besöka deras hemsida för att ta del av mer.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!