LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovets kryptiska svar – därför reser kungafamiljen mindre i år

25 sep, 2017 
AvEmelie Tholin
Nu bekräftar hovet att kungafamiljen ställer in planerade utlandsbesök.
Annons

Hovet har släppt höstens kungliga kalender. Och det blir en lugn årstid för vår svenska kungafamilj. Kung Carl Gustaf, 71, och drottning Silvia, 73, ska inte att avlägga något statsbesök utomlands. Även kronprinsessan Victoria, 40, och prins Daniel, 44, kommer att hålla sig inom Svea rikes gränser.

– Det har att göra med lite olika anledningar som jag inte kan gå in på. Kronprinsessan har ju dessutom börjat med sina landskapsvandringar. Sedan är det ju också viktigt att kungafamiljen är i Sverige och uppmärksammar nationella händelser, säger Hovets presschef Margareta Thorgren enligt Svensk Damtidning.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Även statsbesöket från Kazakstan den 12 och 13 oktober har skjutits upp. Kungen och Silvia kommer istället ta emot Kazakstans president Nursultan Nazarbajev, 77, vid ett senare tillfälle.

– Parterna kommer att diskutera ett nytt datum som passar båda sidor längre fram”, skriver hovet i ett pressmeddelande.

Hovets presschef Margareta Thorgren vill inte kommentera anledningen till att besöket nu skjuts upp.

Prins Carl Philip, 38, och prinsessan Sofia, 32, har också en lugn höst framför sig. De har som bekant nyfödde prins Gabriel, knappt en månad, hemma.

Här är de senaste bilderna på kungafamiljen:

Foto: IBL, Jonas Ekströmer, Kungahuset

Annons