LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovet: Därför kommer ingen ny familjebild på kungafamiljen

25 jul, 2019 
AvStina Dahlgren
Därför kommer ingen sommarhälsning från kungafamiljen i år.
Det blir ingen sommarhälsning från kungafamiljen i år heller. Nu berättar hovets informationsansvarige Margareta Thorgren varför bilden för andra året i rad ställs in.
Annons

Hovet avslöjar: Så firar kungafamiljen kronprinsessan VictoriaBrand logo
Hovet avslöjar: Så firar kungafamiljen kronprinsessan Victoria

I många år har den svenska kungafamiljen skickat en sommarhälsning till svenska folket i form av en bild. Varje år brukar hela familjen samlas i deras paradis Sollidens slott på Öland. I samband med det brukar de även ta foton på hela familjen tillsammans.

Familjebilderna brukar vanligtvis publiceras ungefär en vecka efter kronprinsessan Victorias, 42, födelsedag. Förra året var det dock många som blev besvikna då ingen familjebild publicerades. Istället togs bilder på enbart kronprinsessfamiljen, kungen och drottningen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Kronprinsessfamiljen och kungaparet sommaren 2018.
Förra årets hälsning från kronprinsessan Victoria med familj och kungaparet. Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se

Johan Tegel, informationssekreterare för kungahuset, förklarade då att de bilderna inte var tänkta som årets sommarhälsning. Varför det inte blev en bild på hela familjen samlad hade han inget direkt svar på.

Annons

– De bilderna som nu finns har vi delat med oss av, och det finns bilder på kungaparet och kronprinsessfamiljen. Och så finns det bilder på prinsfamiljen och en bild på prinsessfamiljen som publicerats tidigare i sommar, berättade han.

Hovets svar efter folkets undran över sommarbilden

Efter kronprinsessans födelsedag den 14 juli har många spänt väntat på att äntligen få se en bild på hela den stora familjen samlad igen. Men inte heller i år kommer en gemensam sommarhälsning.

– Nej, den kommer inte. Det är ingen sådan i år, utan det är de sommarbilder som kommer sporadisk på sociala medier. Vi har inte någon gemensam bild som är tagen i sommar, säger hovets informationsansvarige Margareta Thorgren till Hänt.

Margareta bekräftar att hela familjen var samlade under kronprinsessan Victorias födelsedag men att ingen gemensam bild togs. Anledningen vill hon inte gå närmre in på.

– Det är olika omständigheter så det är inga konstigheter. Vi tog inga bilder förra året heller.

Kungafamiljens sommarhälsning 2017.
Tidigare år har hela kungafamiljen samlats för att fotograferas. Här är sommarhälsningen från 2017, vilket var senast en samlad bild togs. Foto: Jonas Ekströmer, Kungahuset.se

Sommarhälsningen är dock ingenting som kungafamiljen har tänkt att sluta helt med, men däremot kommer den inte komma varje år utan när tillfälle ges. I år får svenska folket istället nöja sig med bilder på familjerna och barnen var för sig.

– Det finns en hel del bilder, men det blir ingen porträttbild med hela familjen, säger Margareta Thorgren.

FOTO: TT/Patrik Österberg, TT/Suvad Mrkonjic

Annons