Victoria nobbar brittiska kungafamiljens stora fest

Victoria nobbar prins Charles 70-årsfest

Prins Charles fyller 70 år och kungliga representanter från hela världen kommer till London. Men ingen från den svenska kungafamiljen kommer finnas på plats.

Nästa vecka är det stort firande på gång i Storbritannien. Prins Charles fyller 70 år och det ska givetvis firas kungligt.

Inbjudningar till festligheterna har gått ut till kungahus runt om i hela världen, men nu avslöjar det svenska hovet att inte en enda medlem ur vår kungafamilj kommer att närvara när Charles födelsedagsfest går av stapeln nästa vecka. Den planerade smokingmiddagen under onsdag får helt enkelt klara sig utan svensk representation.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

– Ingen från svenska kungafamiljen kommer att delta, säger hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm vid hovet till Svensk Dam.

Det danska kronprinsparet Frederik och Mary kommer befinna sig i London tillsammans med en hel del andra kungligheter för att fira 70 årsdagen. Födelsedagen är givetvis något som länge varit planerat, men det ska finnas en rimlig orsak till att de svenska kungligheterna valt att inte komma.

Enligt hovet är orsaken till att vår svenska kronprinsessa Victoria med maken prins Daniel väljer att nobba den fina inbjudan beror på logistiska problem – samtidigt pågår nämligen ett italienskt statsbesök i Sverige. Samma kväll som prins Charles smokingmiddag har det svenska kronprinsessparet en inbokad middag med president Sergio Mattarellas.

Någon konflikt mellan den svenska och brittiska kungafamiljen ska alltså inte finnas. I början av året var prisn William och Kate Middleton på besök i Sverige, och då var det Victoria och Daniel som fanns vid deras sida. De två paren såg ut att trivas ypperligt i varandras sällskap under de olika aktiviteterna, och det bjöds dessutom på te hemma hos kronprinsessfamiljen i Haga slott.

Victoria och Daniel har precis kommit hem från en hemlig resa till Brasilien. Under höstlovsveckan tog de med sig barnen prinsessan Estelle, 6, och prins Oscar, 2, för att få lite kvalitetstid med hela familjen samlad.

LÄS OCKSÅ: Hovet bekräftar: Hit åkte Victoria för att vila upp sig

LÄS OCKSÅ: Hovet bekräftar: Därför har kronprinsessan Victoria en paus

FOTO: Ibl