Så blir Estelles skolgång efter allvarliga händelserna

Prinsessan Estelles skola Campus Manilla i krismöte

Efter flera oroväckande och allvarliga händelser på prinsessan Estelles skola Campus Manilla krävde Skolinspektionen flera åtgärder. En källa uppgav då att kronprinsessan Victoria och prins Daniel övervägde att flytta Estelle till en annan skola. Nu ger hovet besked om hur vårterminen kommer bli för prinsessan.

Höstens skolstart var en stor händelse för prinsessan Estelle, 6, som förväntansfull anlände till första skoldagen tillsammans med mamma Victoria och pappa Daniel.

Skolan som Estelle började på – Campus Manilla på Djurgården – är en av Stockholms mest prestigefyllda skolor. Där går barn till kändisar, kungligheter och näringslivstoppar. På prinsessan Estelles första skoldag fanns flera fotografer på plats för att fånga ögonblicket på bild. Men efter det har det istället rapporterats om flera händelser som skakat skolan.

– Det här är en inspektion som vi välkomnat då det här är brister som vi själva upptäckt och påbörjat arbete kring redan innan rapporten kom, sa Carina Hagström-Bergh till Aftonbladet.

Carina Hagström-Bergh tillträdde som rektor för Campus Manilla sommaren 2018 och menar att skolan gjort ett gediget åtgärdsarbete på en rad punkter sedan hon påbörjade sin tjänst.

– Jag kommer aldrig att tillåta kränkande behandling på en skola som jag är rektor för. Återstående brister kommer att ha åtgärdats inom den tidsram som bestämts av Skolinspektionen.

Krismöte över situationen med Estelle

Även Estelle är en av eleverna som råkat illa ut. I oktober ska elever vid skolan ha skapat ett stängt Instagram-konto där de ska ha kränkt flera andra elever på skolan. Bland annat ska starka reaktioner ha uppstått när elever skrivit ”om jag kidnappar prinsessan Estelle på lunchrasten, hur mycket borde lösensumman vara då?”. Man ska även ha använt sig av hashtaggen ”prinsessanifara”, vilket Aftonbladet rapporterade om.

Kontot ska ha raderats kort efter att det upptäcktes och det även framkommit vilka som låg bakom det. Det ledde till ett krismöte på skolan.

En källa berättade då till Aftonbladet att prins Daniel och kronprinsessan Victoria skulle överväga att flytta Estelle till en annan skola om förändringar på skolan inte sker.

Familjens plan för Estelles skolgång

Skolinspektionens kritik mot skolan har dock inte fått kronprinsessan och prins Daniel att reagera så starkt att ett skolbyte skulle vara på agendan. Enligt hovet kommer prinsessan Estelle fortsätta gå i skolan på Campus Manilla på Djurgården i Stockholm även efter jullovet.

”Prinsessan Estelles skolgång i förskoleklass fortsätter som planerat under vårterminen”, skriver hovets informationssekreterare Johan Tegel till Hänt i ett mejl.

Under julledigheten har prinsessan Estelle varit i norska fjällen tillsammans med lillebror Oscar och föräldrarna. Videon som kungahuset delade från semestern gjorde succé då hundratals kungliga fans imponerades av prinsessan Estelles och prins Oscars talang inom skidåkning.

LÄS MER: Bara 6 år gammal – nu förbereds prinsessan Estelle för sin nya roll

LÄS MER: Hårda kraven på prinsessan Estelles skola efter händelserna

FOTO: IBL/Caroline Byrmo

SENASTE NYTT!