LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovets besked om prinsessan Estelle – frånvaron under Nobel

10 dec, 2019 
Lina Arvidsson
Hovets besked om prinsessan Estelle – frånvaron under Nobel
Under Nobeldagen i år syns celebra gäster närvara vid både prisutdelning och Nobelbankett.
Kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine kommer att närvara under dagen.
Nu ger hovet besked om prinsessan Estelles planer för dagen.
Annons
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”Brand logo
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”

Idag är det Nobeldagen, en av årets största tillställningar för Kungafamiljen. Under dagen kommer Nobelpriset delas ut till årets pristagare av kung Carl XVI Gustaf. På kvällen är det dags för festligheterna på den stora Nobelbanketten.

Mängder av celebra gäster kommer att samlas i Blå hallen i Stockholms stadshus för att njuta en välkomponerad middag. I år är det Sebastian Gibrand, kock, matinspiratör och tidigare lagkapten för svenska kocklandslaget som skapat årets meny. Temat för banketten är i år samspelet mellan människa och natur.

För underhållningen står bland andra Lisa Nilsson och Magnus Carlson.

Efter middagen är det dags för gästerna att träda dansgolvet. Då blir det också tillfälle för de som följer festen på TV att beundra de vackra klänningarna som bärs.

Under dagens festligheter kommer förstås kungen och drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel att närvara. Det gör också prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Även prinsessan Madeleine kommer från sitt hem i USA, Florida för att närvara vid Nobeldagen. Hennes make, Chris O´Neill, stannar hemma i Florida med barnen, Adrienne, 1, Nicolas, 4, och Leonore, 5.

Annons

Ingen Estelle på Nobeldagen

Det är en lång dag som medlemmarna i kungafamiljen har att se fram emot. Prisutdelningen börjar klockan 16.30 och själva Nobelfesten går av stapeln klockan 19.00 ikväll.

Hovet har nu bekräftat för Hänt att kronprinsessan Victorias äldsta barn, prinsessan Estelle, 7, inte kommer att närvara vid något tillfälle under dagen.

– Nej, det kommer hon inte, skriver kungahusets informationschef Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

Prinsessan Estelle har redan hunnit varit med vid några officiella sammanhang tillsammans med sina föräldrar. I september deltog hon vid Håll Sverige rent-dagen tillsammans med mamma Victoria. Då plockade de båda skräp i Hagaparken i Stockholm – och prinsessan Estelle gjorde förstås succé.

Prinsessan Estelle har tidigare visat sig vara ett barn med både charm och spring i benen. Mer än en gång har hon stulit showen när det varit dags för framträdanden tillsammans med familjen.

Men under Nobeldagen kommer alltså prinsessan inte att närvara. Prisutdelningen är en högst formell tillställning och kommer att hålla på i ungefär 70 minuter. Kanske blir det för lång tid för en sjuåring att sitta stilla.

Nobelbanketten som tar sin början klockan 19.00 är också en lång historia som håller på långt inpå småtimmarna. Troligtvis har prinsessan Estelle gått och lagt sin redan innan varmrätten serveras.

FOTO: TT

Annons