Hovets besked om Carl Philip – efter olyckan på motorbanan

Prins Carl Philip

Mitt under en träning i Eskilstuna föll Carl Philips däck av – vilket lämnade prinsen vid sidan om banan. Nu berättar hovet om olyckan.

Prins Carl Philip, 41, brinner för motorsporten. Han har racinglicens och har tävlat i STCC för Volvo Polestar Racing. Han har också instiftat tävlingen Prins Carl Philips Racing Pokal, som anordnas varje år.

2019 valde dock prinsen att ta en paus från tävlandet för att fokusera mera på sin familj. Det berättade han om i ett inlägg på Instagram.

”Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen och blickar istället fram emot 2020 när det gäller racing. Jag utesluter dock inte något inhopp under året, för att hålla igång min körning”, skrev han då.

 

Mer tid med familjen har det också blivit, och samtidigt har han synts till vid racingbanor runt om i Sverige då och då. Bland annat tidigare i år då prinsen invigde tävlingen Rally Sweden i Karlstad.

Tillbaka på banan efter pausen

För lite mer än en månad sedan gjorde han också comeback bakom ratten. Det skedde under Porsche Carrera Cup. Då tog han också en seger i Masters Cup för förare över 40 år, efter att ha slutat på en niondeplats i sitt första lopp.

Och nu är han alltså tillbaka igen i Prins Carl Philips Racing Pokal. Det startade på prinsens intiativ 2013 och har varje år hållits i Lidköping – förutom i år då det hela flyttats till GTR motorpark i Eskilstuna. Syftet med tävlingen är bland annat att lyfta fram nya, unga talanger inom motorsporten karting.

I helgen är det dags igen och det är så klart en laddad prins Carl Philip som är på plats. Men kanske också något omskakad.

Hovets besked om Carl Philip

Under fredagens träning inför tävlingarna skedde nämligen en olycka – mitt på banan.

Prinsen körde då en go-cart, men under det tredje varvet åkte ett av hans däck av. Det gjorde att han själv hamnade i gruset vid sidan om banan. Där fick han snällt stå tills alla andra kört klart sina varv. Därefter blev prinsen och hans go-cart bogserad. Det här rapporterar Expressen om.

Det hela ska dock ha varit ganska odramatiskt. När Hänt når hovets informationschef Margareta Thorgren berättar hon att prinsen är oskadd.

”Mår bra. Tävlar imorgon”, skriver hon i ett sms under fredagskvällen.

Prinsessan Sofia har brukat vara med för att stötta och heja på sin man, men i år stannar hon hemma för att ta hand om barnen prins Alexander, 4, och Gabriel, 3.

Tävlingen Prins Carl Philips Racing Pokal pågår från fredagen den 28 augusti till och med söndagen den 30 augusti.

Bild: Micke Fransson, Tommy Pedersen/TT

Senaste nytt