Artikeln innehåller reklamlänkar

Hovet: Därför firas inte prins Carl Philips 40-årsdag

Inget officiellt firande av prins Carl Philips 40-årsdag meddelar hovet.

Den 13 maj fyller prins Carl Philip 40 år. Men firandet blir långt ifrån lika storartat som storasyster Victorias. Det menar hovet, som nu ger besked om hur dagen kommer uppmärksammas.

I juli har det gått två år sedan kronprinsessan Victoria, 41, firade sin 40-årsdag med buller och bång. I två dagar firades hon med kortege, officiell mottagning med stadsministern och talmannen – och folkets rungande jubel på Solliden på Öland.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Snart är det lillebrorsans tur att fylla jämnt. Tiden som 30+ börjar sakta men säkert ta slut för prins Carl Philip, 39, som fyller 40 år om knappt två månader. Men något storslaget firande blir det inte för hans del, skriver Svensk damtidning.

– Prinsens 40-årsdag kommer inte att firas officiellt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen.

Istället för ett officiellt arrangemang firar prins Carl Philip sin födelsedag privat, men mer information än så ger inte hovet om saken. De kan däremot intyga att valet att inte uppmärksamma dagen är helt och hållet prins Carl Philips eget.

Prins Carl Philips nya familjebeslut

Nyligen tog prinsen ännu ett stort beslut då han valde att pausa sin racingkarriär för att lägga mer tid på familjen. På Instagram berättade han om valet att ta en paus från sporten.

Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen och blickar istället fram emot 2020 när det gäller racing. Jag utesluter dock inte något inhopp under året, för att hålla igång min körning”, skrev prins Carl Philip i ett inlägg på prinsparets Instagram.

Bland kommentarerna till inlägget stöttades han av många för sitt beslut.

Rätt prioritering Prinsen. Barnens uppväxt går inte i repris. Racerbanorna finns kvar”, skrev en.

Så klokt prinsar!! Barnen är små under endast en period av hela livet!!!”, skrev en annan.

Vad bra att du gjort detta!”, skrev ännu en.

LÄS MER: Prins Carl Philip går i prinsessan Madeleines fotspår: ”Stolta”

LÄS MER: Svenska kändisarnas favoritmärke Corlin Eyewear – 25 procent rabatt hos oss

FOTO: TT/Jessica Gow, TT/Sören Andersson

SENASTE NYTT!