Hovets agerande efter kritiken mot kronprinsessan Victorias beslut

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

I veckan kom ett glädjebesked från kronprinsessparet – de har skaffat sig en ytterligare familjemedlem.
Den nya medlemmen är en hund vid namn Rio och familjen verkar vara riktigt nöjda över djurvalet.
Men efter att beslutet om att skaffa hund blev offentligt har kronprinsessan Victoria fått motta en hel del kritik över valet av ras.
Och kritiken står fortfarande obesvarad.

I dagarna kom ett nytt glädjebesked från svenska kungahuset. Det var på Instagram som de avslöjade nyheten om att kronprinsessparet har utökat familjen med en ytterligare medlem.

Nytillskottet är hunden Rio.

”Kronprinsessfamiljen presenterar en ny familjemedlem: Rio. Rio är en cavapoohund. Han har bott på Haga i en veckas tid”, skrev Kungahusets Instagramkonto tidigare i veckan.

Kritiken mot kronprinsessan Victoria

I kommentarsfältet till bilden på nya vovven samlas direkt många gratulationer och lyckönskningar av följarna. Men alla verkar dock inte vara helt överens. Det är nämligen inte bara glädje, utan även en hel del kritik.

Kritiken riktas direkt mot kronprinsessan Victoria och hennes familj då många inte tycker att valet av hundras är särskilt lämpligt.

”Söt liten valp. Men besviken på vårt kronprinspar att man köper en blandrashund”, skriver en och fortsätter:

”När det finns så många bra uppfödare i Sverige. Anslutna till svenska kennel klubben”.

Efter den kommentaren av en följare så rasade mängder av medhåll från olika kanter in, och vissa är till och med besvikna på Victoria.

Allt du behöver veta om kronprinsessan Victoria

FOTO: TT

”Håller med! Varför köpa en blandras och uppmuntra till blandningar. Är besviken på vår kronprinsessa!”, kommenterar en annan.

En tredje person menar på att det är viktigt att personer med offentlig position bör tänkte på vad de väljer och att de misslyckats med sitt senaste beslut:

”Viktigt att personer i en sån offentlig position är noga på hur man väljer och ger för signaler. I detta fall har de totalt misslyckats”.

Men det är inte bara själva hundvalet som upprör, utan även hur hunden Rio benämns på Instagram.

”Är även besviken på hur de benämner hunden. Finns ju inget som heter cavapoo!?”, skriver en följare undrandes.

Två läger i kommentarsfältet

Men såklart, som med allt annat, så är inte alla överens om att Rio skulle vara något dåligt beslut från kronprinsessans håll.

”De har hittat en hund som de tycker om. Den är född och ska ha ett hem, och den kommer att få det jättebra hos dem”, kommenterar en och avslutar med:

”Det är deras val”.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel bröllop

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig sommaren 2010. Foto: Lars Pehrson /TT

Och att det skulle vara något negativt att köpa en blandras dementeras av flera personer som menar på att även blandraser finns att köpa hos seriösa uppfödare, och att de absolut inte behöver komma från någon kennelklubb.

”Barnen får en ny kompis i huset. Tur att valet är fritt”, skriver en följare och sätter ned foten.

Hovets tystnad

Kronprinsessan Victoria har fått motta en hel del kritik, samt även blivit försvarad. Men själv har varken hon eller hovet bemött kritiken.

Hänt har sökt hovet.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT