Hovet om prinsessan Sofias frånvaro

Sanningen om prinsessan Sofias frånvaro

Prinsessan Sofia har knappt synts till den senaste tiden.
Nu avslöjar hovet sanningen för Svensk Dam om prins Carl Philips hustrus plötsliga frånvaro.

Många svenskar har höjt på ögonbrynen angående prins Carl Philip, 40, och prinsessan Sofias, 34, frånvaro den senaste tiden. Paret har inte haft särskilt många åtaganden och Sofias kalender har gapat tom – samtidigt som prins Daniel klivit fram och bland annat tagit över hennes tidigare uppgift som prisutdelare på Visa Vägen-galan den 27 november.

I början av året meddelade dessutom prins Carl Philip att han beslutat sig för att ta en paus från racingkarriären – något som fick många att reagera med överraskning.

Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen och blickar istället fram emot 2020 när det gäller racing. Jag utesluter dock inte något inhopp under året, för att hålla igång min körning”, skriver prins Carl Philip i ett inlägg på prinsparets Instagram.

Därför syns inte prinsessan Sofia längre

Den här veckan har varken Carl Philip eller Sofia några kungliga åtaganden i sina kalendrar, och nu avslöjar hovets informationschef Margareta Thorgren sanningen om vad prinsparet håller på med i kulisserna.

– De arbetar fulltid. Just nu är det väldigt mycket med stiftelsen. Nästa vecka lanserar de sin rapport om näthat så det är mycket förberedelser inför det, säger hon till Svensk Dam.

Carl Philip och Sofia driver en Prinsparets stiftelse som arbetar mot hat och mobbning på nätet, samt att motverka mobbning på grund av dyslexi. Makarna har ett kontor på Stockholm slott där de just nu befinner sig under dagarna.

Förra veckan meddelade kungen att Carl Philip och prinsessan Madeleines, 37, barn utesluts från kungahuset. Fokus kommer nu att ligga på kronprinsessan och hennes familj, ett beslut som både Carl Philip och Madeleine gladdes åt å sina barns vägnar.

Prinsparet om framtiden

”Idag meddelade Kungen beslutet att våra barn inte längre har ställningen Kungliga Högheter. Vi ser detta som positivt då Alexander och Gabriel kommer att ha friare valmöjligheter i livet”, skrev prinsparet på Instagram och fortsatte:

”Vi kommer att ha fortsatt fokus på våra hjärtefrågor och engagemang. Vi kommer också att fortsätta att stödja Kungen och Kronprinsessan – vår blivande statschef – och delta i Kungahusets verksamhet på det sätt man önskar”.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Ekströmer/TT, Patrik Österberg/TT