Hovet erkänner prins Carl Philips hemliga beslut

prins carl philip och prinsessan sofia

För ett par veckor sedan avslöjade prinsessan Sofia att hon bestämt sig för att utföra en volontärtjänstgöring på Sophiahemmet.
Nu meddelar hovet att även hennes make prins Carl Philip fattat ett oväntat beslut.

Det har skett en rad förändringar i det svenska kungahuset sedan coronapendemin blev ett faktum. Eftersom både drottning Silvia, 76, och kung Carl XVI Gustaf, 74, tillhör en riskgrupp i och med sin ålder har de valt att isolera sig på slottet i Stenhammar utanför Flen. Kronprinsessan Victoria, 42, som annars alltid har många projekt igång, har helt rensat sin kalender.

Även prinsparet har anpassat sig efter den rådande situationen. I april påbörjade prinsessan Sofia, 35, en volontärtjänstgöring på Sophiahemmet för att kunna avlasta vårdpersonalen där. Detta efter att hon genomfört en kortare sjukvårdsutbildning.

”Jag är sedan tidigare engagerad i Sophiahemmets verksamhet. Att i denna svåra tid få möjlighet att hjälpa till är oerhört givande”, skrev prinsessan i ett inlägg på Instagram i samband med detta.

Prins Carl Philips hemliga projekt

Nu har även prinsessan Sofias make prins Carl Philip, 41, bestämt sig för att dra sitt strå till stacken. På kungahusets hemsida meddelar hovet att prinsen sedan mitten av maj tjänstgör som reservofficer med majors grad vid Försvarsmaktens högkvarter.

Tjänstgöringen sker på prinsens eget initiativ och beslutet tog han efter att han i april besökte Försvarsmaktens högkvarter med anledning av covid-19.

Till skillnad från prinsessan Sofia har Carl Philip valt att inte uttala sig om det nya uppdraget, varken på kungahusets hemsida eller prinsparets gemensamma Instagram-konto.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Uteblivna födelsedagsfiranden

Saker och ting har minst sagt förändrats i det svenska kungahuset. Familjen brukar annars samlas vid högtider och andra firanden men i år har dessa sammankomster uteblivit.

Både prins Carl Philip och kung Carl XVI Gustaf fyller år på våren, något de denna gång fick fira tillsammans med ett fåtal av sina närmaste.

Eftersom prinsen inte kunde träffa sin pappa på hans 74-årsdag delade han istället med sig av ett kärleksfullt inlägg på Instagram. Intill en gammal bild på dem två skriver han:

”Grattis pappa på 74-årsdagen!”.

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet/TT