Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Därför är Chris O'Neill inte med i SVT:s kungaprogram

27 dec, 2018 
AvAgnethe Alm
Chris O'Neill är inte med i SVT:s Året med kungafamiljen. Nu förklarar hovet varför.
I SVT-programmet Året med kungafamiljen deltar alla i medlemmarna i kungafamiljen – förutom herr Chris O'Neill. Nu förklarar kungliga hovet varför.
Annons

I det årligt återkommande tv-programmet Året med kungafamiljen får SVT-tittarna en inblick i den svenska kungafamiljen och vad kungahuset har gjort för Sverige det senaste året. Just 2018 har varit ett händelsernas år för kungafamiljen.

En stor höjdpunkt under året var födseln av lilla prinsessan Adrienne, dotter till prinsessan Madeleine, 36, och herr Chris O’Neill, 44. I SVT-programmet Året med kungafamiljen får vi följa med på prinsessan Adriennes dop. I arkivbilderna från dopet syns alla medlemmar från kungafamiljen, inklusive Chris O’Neill. Dopet är dock det enda tillfället som Chris syns till i programmet. Övriga familjemedlemmar följs av kameror vid flertalet tillfällen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nu förklarar hovet för Hänt varför Chris O’Neill inte syns mer än under prinsessans dop i Året med kungafamiljen.

Annons

”Herr Christopher O’Neill är en privatperson. Det har inte varit någon intervju planerad med Christopher O’Neill i SVT:s Året med kungafamiljen 2018”, skriver hovets informationssekreterare Johan Tegel i ett mejl till Hänt.

Ville inte bli prins

När Chris O’Neill gifte sig med prinsessan Madeleine valde han att avstå från att bli tilldelad en prinstitel. I en intervju med Allas berättar Chris O’Neill att det var viktigare för honom att på heltid kunna satsa på sin affärsverksamhet. Prinsessan Madeleine behöll som känt sin prinsesstitel.

I somras bestämde sig paret att permanent flytta till Chris O’Neills hemland USA, där de tidigare tillbringat somrarna. Numera bor de på USA:s östkust, närmare bestämt i Florida.

Under året har prinsessan Madeleine och Chris O’Neills namn inte stått med i den kungliga kalendern, fram tills i dagarna då drottning Silvias födelsedagsfirande började. Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill anlände till Sverige den 17 december tillsammans med barnen Leonore, 4, Nicolas, 3, och Adrienne, nio månader. Enligt hovet kommer familjen stanna i Sverige över julen.

Tv-programmet Året med kungafamiljen släpps den 28 december på SVT play.

FOTO: IBL

Annons