Hovet bryter tystnaden om prinsessan Madeleines mystiska frånvaro

Hovets besked

Varken prinsessan Madeleine eller någon i hennes familj har besökt Sverige under sommaren.
De missade ett bröllop då en nära vän till Chris O’Neill gifte sig, men även Victoriadagen.
Nu avslöjar hovet för Hänt hur det ligger till.
Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill
Slå på ljud

Coronapandemin har gjort det svårt för prinsessan Madeleine med familj att närvara vid kungliga tillställningar som ägt rum den senaste tiden. Familjen som, förutom prinsessan själv, består av maken Chris O’Neill och barnen prins Nicolas, prinsessorna Leonore och Adrienne har inte kunnat resa på samma sätt som tidigare.

Prinsessan Madeleine familj

FOTO: Utrecht Robin/Action Press/REX/TT

Prinsessfamiljen bor sedan flera år tillbaka i Miami, Florida, där det varit lockdown på grund av pandemin. Restriktionerna gällande att resa ut och in i USA har varit benhårda, vilket har lett till att familjen inte haft samma möjlighet att resa till Sverige och hälsa på familjen som annars.

Några besök till Sverige har inte varit inplanerade under hela sommaren för varken prinsessan Madeleine eller resten av familjen, men hoppet är det sista som lämnar människan.

Missade händelserik sommar i Sverige

I sommar var det två större händelser för svenska kungafamiljen. Först och främst kronprinsessan Victorias födelsedag som firas med offentliga Victoriadagen på Öland. Men även så gifte sig Chris O’Neills bästa vän Cederic Notz med kärleken Andrea Brodin.

Men när sommaren och Victorias födelsedag närmade sig så visade det sig att allt inte skulle att se ut och vara som det brukade. Inte ens drottnings Silvia eller kung Carl XVI Gustaf skulle närvara på Victoriadagens konsert.

– Under konserten kommer kungaparet inte deltaga, berättade hovets informationschef Margareta Thorgren för Hänt dagar innan Victorias födelsedag. Hon fortsatte:

– Övrigt firande sker privat på Solliden.

Och tokigheterna fortsatte, nämligen blev det varken Victoriadagen eller bröllop för prinsessan Madeleine och familjen.

Prinsessan Madeleine i en beige klänning med Chris vid sin sida

FOTO: TT

Förklaringen till avståndstagandet

När Hänt når hovet visar det sig att det finns en förklaring till varför prinsessan Madeleine inte besökte kungafamiljen i Sverige en enda gång i somras.

– Anledningen till att prinsessfamiljen inte kom till Sverige i somras var den pågående pandemin, säger Margareta Thorgren till Hänt.

Hon fortsätter:

– Och de har följt restriktionerna.

Kort och koncist, klara besked!

FOTO: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT, Karin Törnblom/TT

LÄS GÄRNA: Kungen och drottningen stoppas från Victoriadagen

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

SENASTE NYTT!