kung carl gustaf

Hovet bekräftar kung Carl Gustafs sjukdom – tvingades ställa in

Kung Carl Gustaf

Drottning Silvia närvarade vid Judiska församlingens minneshögtid för Förintelsens offer under torsdagskvällen.
Men hennes make kung Carl Gustaf syntes inte till.
Nu kan hovet bekräfta att han har insjuknat.
Hur lång är kungen? – kändisarna gissar
0:44

Efter reklamen: Hur lång är kungen? – kändisarna gissar

(0:44)

Slå på ljud

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Idag 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Eftersom datumet i år infaller under sabbaten hölls även en minneshögtid i Stockholms stora synagoga igår kväll, enligt Expressen.

Likt tradition skulle både drottning Silvia och kung Carl Gustaf närvara. Men kungen lös med sin frånvaro under ceremonin och kvällen.

Kung Carl Gustaf sjuk – hovet bekräftar

Nu kan hovet avslöja varför kungen saknades. Enligt uppgifter har monarken insjuknat i en lättare förkylning, rapporterar Svensk Dam.

– Kungen har en lättare förkylning och har på grund av det, med hänsyn till deltagarna vid minneshögtiden, valt att ej närvara i kväll, har hovet tidigare bekräftat för tidningen.

Kungens nästkommande uppdrag är först på tisdag, då kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska närvara vid en diplomatmottagning på Slottet. Eftersom Australiens ambassadör Bernard Philip kommer på Sverigebesök.

När Hänt når Kungliga Hovstaternas informationsavdelningen bekräftar de återigen att kungen fortsatt är sjuk.

”Kungen har en lättare förkylning och på grund av det, med hänsyn till deltagarna vid gårdagens minneshögtid, valde att ej närvara vid ceremonin.”

Sjukdomsbeskeden i kungafamiljen

Vi har mötts av en del sjukdomsbesked från kungafamiljen på senaste tiden. Det var nyligen som prinsessan Sofia skulle närvara vid Operans 250-årsjubileum – då hon tyvärr fick ställa in eftersom hon hade insjuknat.

En ändring som verkade komma i sista sekund. Enligt Svensk Dam stod prinsessan med på den kungliga gästlistan långt in på förmiddagen.

– Prinsessan Sofia har tyvärr blivit sjuk och har därför inte möjlighet att närvara vid Operans 250-årsjubileum i kväll, sa hovet då till tidningen.

Prinsessan Sofia hade sedan tillfrisknat några dagar senare, då hon närvarade på Sverigemiddagen för att fira kungens 50 år på tronen.

Nu hoppas vi att kung Carl Gustaf kryar på sig lika snabbt!

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN