Hovet bekräftar drottning Silvias ingrepp i ansiktet

15 nov, 2018 
AvAgnethe Alm
Drottning Silvia ingrepp ansikte
Bilderna på drottning Silvia med ett plåster under ögat fick alla att undra vad som hänt. Nu avslöjar hovet anledningen till varför hon var omplåstrad.
Annons

Det var under ett besök i brasilianska São Paulo som drottning Silvia, 74, fångades på bild där hon av okänd anledning hade ett plåster under ögat. Trots att plåstret var i en ton som skulle smälta in med drottning Silvias hudton drog det blickar till sig och i efterhand har många frågat sig vad drottning Silvia hade råkat ut för.

Det kungliga hovet kan nu avslöja anledningen till varför Silvia var omplåstrad på bilderna.

– Det var ett rutinartat mindre ingrepp på en läkares inrådan, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare på det kungliga slottet till Hänt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Ulrika Näsholm förklarar vidare för Hänt att det rutinartade ingreppet gjordes i Stockholm innan drottning Silvia reste till São Paulo i Brasilien. Någon mer information än så kan hovet dock inte dela med sig av. Därför är det fortfarande oklart varför läkaren uppmanade till ingreppet.

Enligt Svensk damtidning rör det sig förmodligen om att drottning Silvia låtit ta bort ett födelsemärke eller liknande, vilket är vanligt förekommande. Tidningen skriver även att drottningen haft ett tufft schema den senaste tiden och att hon förmodligen inte haft tid att låta kinden läka utanför det kungliga strålkastarljuset.

Annons

Ett viktigt ämne för Silvia

Under resan till São Paulo hade drottning Silvia flera uppdrag. Bland annat närvarade hon och talade på ett seminarium om demens, samt invigningen av ett nytt rehabiliteringscenter i São Paulo, Brasilien. Seminariet om demens är årligt och har tidigare hållits i Stockholm. I São Paulo var Silvia en av huvudtalarna och berättade som Stiftelsen Silviahemmets historia, utveckling och framtidsplaner. Efter seminariet åkte drottningen till SBA Residencial och besökte bland annat en avdelning för kroniskt sjuka och en byggnad där Silviahemmet planerar att starta en verksamhet.

– Drottningen talar om de här frågorna verkligen från hjärtat, eftersom hon varit engagerad i demensfrågor ända sedan drottningens mor insjuknade i demens, berättade MargaretaThorgren, kungahusets informationschef till Expressen efter besöken.

FOTO: IBL

Annons