Artikeln innehåller reklamlänkar

Madeleines familjebesked stoppar henne från Nobel

02 nov, 2018 
https://image.hant.se/byline-malin-ljung-115x150.jpg.jpg?imageId=4950803&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Malin Ljung
Prinsessan Madeleine kommer inte till Nobelfesten 2018
Prinsessan Madeleine nobbar årets Nobelfest, och orsaken till beslutet beror på familjen enligt hovet.
Annons

Under torsdagen kom beskedet – prinsessan Madeleine, 36, nobbar årets Nobelfest. Tidigare år har hon gjort dundersuccé med sina sagolika klänningar och varit lite av en höjdpunkt utöver pristagarna, men i år får vi inte se Madeleine under dagen.

Beskedet, som Svensk Dam var först med, kom efter en ovanligt tyst höst kring den svenska prinsessan. I slutet av sommaren meddelade hovet att Madeleine och maken Chris O´Neill, 44, lämnat både Sverige och Europa – istället hade de i största hemlighet tagit flyttlasset och bosatt sig i Florida, USA, tillsammans med barnen prinsessan Leonore, 4, prins Nicolas, 2, och prinsessan Adrienne, 7 månader.

Recept.se Nyhetsbrev

– De har bott där tidigare och Chris är dessutom uppvuxen i Florida. Det är en bra tidpunkt för familjen att flytta nu då barnen är i förskoleåldern. De kommer att lämna sin bostad i London, sa hovets informationschef Margaretha Thorgren då.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Familjen hade i början av 2018 flyttat hem till bostaden i Stockholm efter flera år i London. Orsaken till den svenska placeringen var främst för att Madeleine, som då var höggravid med dottern Adrienne, ville föda i Sverige. Och även om hon under våren officiellt var mammaledig så fick det svenska folket se en hel del av prinsessan, framför allt då hon var rikligt aktiv på sociala medier och bjöd på fina bilder från sin vardag.

Sedan flytten till USA har uppdateringarna varit desto skralare, och kanske fanns det rojalister som hoppats på att få se Madeleine under högtidliga former i Blå Hallen den 10 december.

Enligt hovet är dock beslutet väl genomtänkt från Madeleines sida, och avslöjar att hon valt att prioritera familjen.

Annons