LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hovet avslöjar – därför stoppas Silvia från OS: ”Är ledsen...”

16 feb, 2018 
AvEmelie Tholin
Under fredagen landade höggravida prinsessan Madeleine i Stockholm med sin familj. Samtidigt meddelar hovet att drottning Silvia ställer in sin planerade resa till OS. Nu spekuleras om den hastigt inställda resan beror på att Madeleines förlossning är nära.
Annons

Kungaparets resa till OS i Sydkorea har varit bestämd i månader. I veckan har kung det sportintresserade kung Carl Gustaf, 71, och drottning Silvia, 74, följt svenskarnas OS-succé i Pyeongchang och gratulerat de blågula medaljörerna med finessfullt skrivna telegram.

– Frida, vilket flyt. Vilket åk. Det är bara å åk!, löd kungaparets hälsning efter att Frida Hansdotter tagit guld i slalom under fredagsmorgonen.

Under lördagen skulle det svenska kungaparet ha landat i OS-byn, men under fredagsmorgonen ändrades Silvias schema i sista stund. Hennes resa till Sydkorea ställdes plötsligt in.

– Drottningen har omdisponerat sin kalender med anledning av andra åtaganden, bekräftar hovets pressekreterare Johan Tagel i Expressen.

Annons

Hovet vill dock inte kommentera vad drottningen ska göra istället.

– Jag har ingen information att lämna om det, säger Johan Tegel till Expressen.

Hovet vill heller inte kommentera när Silvia bestämde sig för att ställa in resan.

– Jag har ingen information om när beslutet fattades. Kungen åker i dag och kommer ta del av tävlingarna, säger Tegel.

Nu spekuleras det om Silvias blixtinställda resa har med dottern Madeleines, 35, förlossning att göra. Enligt hovet är Madeleine är beräknad att födas i mars och hon landade under fredagsmorgonen i Stockholm – samma tidpunkt som det kommunicerades att Silvia avstår OS.

Madeleine och Chris har dottern Leonore, som fyller 4 den 20 februari, och sonen Nicolas, 2, sedan tidigare.

Nu reser Carl Gustaf ensam till Pyeongchang för att bland annat titta på damernas skidstafett.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är ingen hemlighet att kungen är passionerat intresserad av skidåkning. Sedan tar vi det dag för dag. Det beror på vilka som ställer upp och vilka medaljchanser vi har. Han försöker att pricka in så många tävlingar som möjligt, säger SOK:s vice ordförande Per Palmström till TT.

Foto: Ibl

Annons