TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Hovet avslöjar: drottning Elizabeth stoppas från dopet i sista stund

09 jul, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Bara timmar före dopet av prins Louis kom beskedet; drottning Elizabeth kommer inte att finnas på plats.
Annons

Under måndagseftermiddagen döps prins William och Kate Middletons yngsta tillskott, prins Louis. Men den högtidliga ceremonin kommer inte närvaras av gammelfarmor, drottning Elizabeth, 92. Så sent som under förmiddagen meddelade nämligen det brittiska hovet att drottningen inte kommer att finnas på plats Chapel Royal i St James Palace i London.

Uppgifterna om varför drottningen inte kommer vara med under eftermiddagen är inte bekräftade, men enligt Svensk dam ska det inte bero på hälsoskäl. En orsak som annars är lätt att tänka på då drottningen för bara en vecka sedan ställde in flera uppdrag på grund av att hon drabbats av en sommarförkylning.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Denna gång ska anledningen istället vara ett fullproppat schema. Enligt hovet så väntar ett uppdrag under morgondagen, och på fredagen anländer den amerikanska presidenten Donald Trump till Storbritannien på fredag.

Elizabeths make, prins Philip, 97, kommer inte heller att finnas på plats under eftermiddagens dop.

Annons

Precis som när sonen prins George, 4, och prinsessan Charlotte, 3, döptes kommer dopceremonin att vara familjär och intim. William och Kate har inte skickat ut inbjudningar till hela världen, istället är det den närmaste familjen och Louis faddrar som kommer att närvara.

Dessutom kommer prins Harry och Meghan Markle att närvara, vilket blir den sistnämndas första kungliga dop.

Louis fullständiga namn är Louis Arthur Charles och han föddes den 23 april på St Mary’s Hospital i London. Han är nummer fem i tronföljden.

FOTO: Ibl, Stella

 

Annons