Artikeln innehåller reklamlänkar

Hovet: Det gör Madeleine istället för att vara på Nobelfesten

Prinsessan Madeleine saknas på Nobel 2018

Nästan hela kungafamiljen deltar idag i Nobelfirandet. Men prinsessan Madeleine saknas under prisutdelningen och banketten. Nu avslöjar hovet vad hon gör i USA just nu.

När den svenska kungafamiljen idag samlad för det årliga Nobelfirandet saknas en person – nämligen prinsessan Madeleine, 36. Hon valde tidigt att nobba festligheterna i Sverige för att istället fokusera på det nya livet för familjen i USA.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

I slutet av sommaren flyttade hon tillsammans med maken Chris O’Neill, 44, och barnen prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 3, och prinsessan Adrienne, nio månader, till Florida.

Madeleine har förvisso meddelat att hon kommer till Sverige i samband med julen och drottning Silvias 75-årsdag den 23 december.

Nu kan hon dock ha hintat om vad som bland annat var viktigare än att fira Nobelpristagarna – nämligen dottern Leonores balettavslutning. På Instagram delade hon i helgen med sig av en bild på 5-åringen mitt i en balettföreställningen i en ljusrosa ballerinadräkt.

“Vår alldeles egen Nötknäpparen-ballerina”, skrev Madeleine stolt.

Leonore charmar alla med balettuppvisningen

Bilden får hennes följare på Instagram att jubla och hylla kungafamiljens yngsta balettdansös.

“Leonore stal uppenbarligen hela showen, hennes uttryck, herregud. Där satt den!!!”, skriver en person.

“Hon har sådan enorm personlighet. Det har varit tydligt i år”, skriver en annan.

“En blivande stjärna”, tycker en tredje.

Prinsessan Leonore har trots sin ringa ålder lyckats knipa titeln som kungafamiljens lilla busfrö. Så sent som under dopet av lillasyster Adrienne visade 5-åringen prov på myror i benen, och lyckades till slut charma hela svenska folket där hon låg på kyrkogolvet och försökte busa igång sin lillebror.

Mitt under förberedelserna av kungafamiljens deltagande i Nobelfirandet avslöjade hovet informationsavdelning för Svensk Damtidning vad Madeleine gör under denna högtidliga dag.

– Prinsessan Madeleine är med barnen och planerar och förbereder sin resa hem till Stockholm nästa vecka. Hon ser fram emot att fira drottningens födelsedag och jul i Sverige, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen.

LÄS MER: Kungen stoppar Madeleine och Carl Philip – hovet om beslutet

LÄS MER: Hovet: Då kommer prinsessan Madeleine till Sverige

FOTO: Ibl, Instagram

SENASTE NYTT!