Hovet avslöjar: De tillbringar julafton med prostituerade

15 dec, 2017 
AvJoakim Almén
Norska kronprinsparet Haakon och Mette-Marit kommer att ägna julafton åt att besöka – och hjälpa – prostituerade kvinnor med missbruksproblem.
Annons

Det norska kronprinsparet Haakon, 44, och Mette-Marit, 44, har under hösten besökt flertalet organisationer som arbetar för att hjälpa utsatta i samhället till ett bättre liv. På självaste julafton kommer de att besöka Natthemmet i Oslo, som är ett akuthem som hjälper prostituerade kvinnor med missbruksproblem. Natthemmet drivs av Church Mission, där Mette-Marit tidigare varit mycket engagerad, rapporterar norska Se & Hör.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Sverre Rusten på Fatthushuset i Oslo är väldigt glad att norska kronprinsparet tar sig tiden att besöka akuthemmet på julafton.

– Vi skickade tillsammans med Natthemmet en inbjudan till Kronprinsen och kontaktades av en anställd vid slottet, som sa att Haakon och Mette-Marit skulle vilja komma på julafton. Vi är mycket nöjda, säger Sverre Rusten till tidningen.

Men vad gör egentligen kronprinsparet i samband med dessa typer av besök? Många missbrukare är ensamma under julledigheten, och det kan vara särskilt tufft för många under julen, då julen generellt är en tid som många spenderar med vänner och familj. Haakon och Mette-Marit sätter sig ner och pratar i stillan ro, och är verkligen intresserad av att hjälpa till och bidra till ett bättre liv, skriver tidningen.

Annons

Mette-Marit har i höst träffat både narkomaner och fångar i norska fängelser. Och i december var både Haakon och Mette-Marit på plats när drottning Sonja och kung Harald bjöd in till middagsbjudning med gäster från olika välgörenhetsorganisationer.

Foto: IBL

Annons