TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovet avslöjar: Därför saknas prinsessan Madeleine vid riksmötets öppnande

25 sep, 2018 
AvLotta Gray
Madeleine saknas på riksmötets öppnande 2018
Idag närvarar kungafamiljen under en gudstjänst i Storkyrkan i Stockholm med anledning av riksmötets öppnande, men prinsessan Madeleine saknas. Nu svarar hovet på varför.
Annons

Det har varit statsministeromröstning i Riksdagen idag och klockan 14.00 kommer kungafamiljen att närvara vid en gudstjänst i Storkyrkan i Stockholm med anledning av riksmötets öppnande. Bara timmar innan hade socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven, 61, röstats ner i rollen som statsminister de kommande fyra åren.

Fler än hälften av riksdagens ledamöter röstade emot Stefan Löfven och han måste därför avgå som statsminister. Under måndagen valdes moderatpolitikern Andreas Norlén, 45, som ny talman.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Vid lunchtid anlände nästan hela kungafamiljen till Storkyrkan. Kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet tog sig till kyrkan som ligger precis intill Stockholms slott i Gamla stan.

Men prinsessfamiljen saknades denna stora dag! Prinsessan Madeleine, 36, som vanligtvis brukar närvara är inte med denna gång eftersom hon och maken Chris O’Neill, 44, precis flyttat till Florida, USA.

– Hon befinner sig i USA, därför närvarar hon inte, berättar hovets presskontakt Ulrika Näsholm till Hänt.

Annons

Efter gudstjänsten vid Storkyrkan kommer hela etablissemanget att ta sig till Riksdagen för att senare ikväll ta del av en föreställning vid Stockholms konserthus.

Det var i augusti som hovet avslöjade att Madeleine och Chris valt att lämna både Chris hemland England och Maddes Sverige. I ett pressmeddelande berättade de att prinsessan Madeleine med familj flyttade från London till Florida.

”Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill planerar att i höst flytta till Florida i USA för en tid framöver.Tidpunkten och möjligheten att utgå från USA passar familjen bra då barnen fortfarande är i förskoleåldern”, lät det då.

Prinsessan Madeleine har ett stort engagemang för barns rättigheter och kommer att arbeta vidare med stiftelsen World Childhood Foundation, som grundades av drottning Silvia, 74. Genom prinsessan Madeleines flytt kommer hon kunna fokusera mer på verksamheten i USA.

Nöjesnyheterna alla snackar om just nu – se dem här:

FOTO: IBL

Annons