TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Hemligheten bakom Madeleines ovanliga namnval till barnen

22 jul, 2019 
Sanningen bakom prinsessan Madeleines namn på barnen – Leonore, Nicolas, Adrienne.
Leonore, Adrienne och Nicolas. Här har du svaren på varför prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har gett alla sina tre barn otippade namn.
Annons
Prinsessan Madeleines fina gest mot SofiaBrand logo
Prinsessan Madeleines fina gest mot Sofia

Prinsessan Madeleine, 37, och maken Chris O’Neill, 45, har enligt många valt ovanliga namn till alla sina tre barn. Det är ingen som har lyckats gissa rätt på vilka namn barnen skulle få innan paret själva avslöjat dem och inga tips verkar ha stämt. Tidningen Svensk Dam har nu kartlagt varför barnen fick just dessa namn och de visar sig finnas en historia bakom varje val.

Prinsessan Adriennes namn

Prinsessan Adrienne

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Prinsessan Adriennes, 1, fullständiga namn är Adrienne Josephine Alice och hennes titel är prinsessa av Sverige och hertiginna av Blekinge. Vid hennes namnval ska mormor drottning Silvia, 75, ha spelat en stor roll. Svensk Dam skriver att Silvia ska ha gillat namnet under en väldigt lång tid och hade tankar om att döpa sin egen dotter, prinsessan Madeleine, till det till en början. En Adrienne ska ha berättat om detta på sin Facebooksida där hon berättar om sitt möte med drottningen på en privat kräftskiva i Medevi Brunn i slutet på 1990-talet.

Annons

– Åh heter du Adrienne, det är ett sånt vackert namn, sa drottning Silvia när de hälsade på varandra och fortsatte:

–Det skulle jag ha gett till Madeleine!

Mellannamnet Alice heter prinsessan efter mormor Silvias mamma Alice Sommerlath och Josephine kommer enligt hovet från Chris O’Neills farmor Josephine Cesario.

Prins Nicolas namn

Prins Nicolas

Prins Nicolas, 4, fullständiga namn är Nicolas Paul Gustaf och hans titel är prins av Sverige och hertig av Ångermanland. Han fick sitt namn eftersom att hans pappa Chris själv var tänkt som just en Nicolas till en början.

– Ja, jag hette faktiskt Nicolas, i mindre än ett dygn! Men sedan sa min pappa: “Glöm det, han är en Christopher”. Och så blev det Christopher, berättade Chris O’Neill för Svensk Dam när Nicolas kom till världen.

Annons

Mellannamnet är från farfar och morfar, då Chris pappa hette Paul och morfar är kung Carl Gustaf.

Prinsessan Leonores namn

Prinsessan Leonore

Prinsessan Leonores, 5, fullständiga namn är Leonore Lilian Maria och titel är prinsessa av Sverige och hertiginna av Gotland. Hennes namn ska ha en väldigt enkel förklaring: att både mamma och pappa gillade det. Hennes mellannamn Lilian är efter prinsessan Lilian som gick bort året innan Leonore föddes och Maria ska vara ett stort släktnamn i familjen O’Neill.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram, Sveriges kungahus

Annons