Hemliga mötet om drottning Elizabeths död – dagar efter sjukdomen

Drottning Elizabeth har blivit sjuk och ställer in sina uppdrag.

I samband med att drottning Elizabeth, 92, insjuknade så genomfördes ett hemligt möte om hennes död. Planering hon är högst delaktig i själv.

I slutet av förra veckan kom täta rapporter från brittiska medier – för första gången någonsin hade olika ministrar samlats samtidigt för att gå igenom planeringen för hur de ska agera när drottning Elizabeth, 92, avlider. En tjänsteman har uttalat sig om att man i veckan fokuserade främst på “D+1” som är dag två efter Elizabeths död, och den kallas för Slottsduva, det vill säga Castle dove på engelska.

Det hemliga mötet ska enligt uppgifter inte ha något att göra med att den brittiska regenten i veckan tvingades ställa in arbetsuppgifter på grund av sjukdom. Istället ska det vara en del av planeringen som påbörjades redan under 1960-talet.

Så vad händer när drottning Elizabeth avlider? Högst troligt är att hon dör efter en kortare tids sjukdom, och då kommer familjen och hennes läkare Huw Thomas att finnas vid hennes sida. Han är dessutom den som förmedlar informationen om tillståndet, och han är den som bestämmer hur mycket som allmänheten ska få reda på. Sedan tidigare är det känt att drottningens privata sekreterare Sir Christopher Geidt är den som har i uppgift att kontakta premiärministern. Hon kommer att få ett samtal med kordorden “London bridge is down”.

LÄS OCKSÅ: Här gör Meghan Markle det respektlösa – framför drottningen

När Elizabeth tagit sitt sista andetag och hennes ögon stängs är det henne äldsta son prins Charles som blir kung. Dessutom utlyses landssorg i tio dagar.

Drottningen har regerat sedan 65 år tillbaka. Om man bortser från att hon nyligen drabbades av en förkylning så är hon känd för att vara pigg och kry för sin ålder. En av hemligheterna bakom det ska enligt diskussioner vara en strikt diet. Helst äter Elizabeth grillad eller pocherad fisk med grönsaker och sallad. Något hon däremot helt ratar är potatis eller andra livsmedel med stärkelse i.

Vi får helt enkelt hoppas att Elizabeth fortsätter hålla sig på benen i ytterligare några år!

Drottning Elizabeth II och hennes make prins Philip.

Drottningen tog över tronen efter sin mamma som 25-åring. Hon och Philip har varit gifta sedan 1947.

Prins Philip är född på den grekiska ön Korfu och är nu hertig av Edinburgh, England.

Drottningens och prinsens äldste barn, prins Charles är tronarvinge.

Sommaren 2017 meddelades det att prins Philip gick i pension, 96 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Drottning Elizabeth, 92, sjuk – ställer in uppdrag

LÄS OCKSÅ: Detaljen i drottning Elizabeths brev avslöjade Meghan Markles riktiga namn

FOTO: Ibl