LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hemliga detaljerna kring Ari Behns begravning

02 jan, 2020 
Malin Ljung
På fredag ska prinsessan Märtha Louise exmake Ari Behn begravas i Oslos domkyrka.
Ceremonin är öppen för allmänheten, men detaljerna kring den hålls hemliga in i det sista.
Något familjens talesperson bekräftar ett knappt dygn före begravningen.
Annons
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ordBrand logo
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ord

Under juldagen kom det tragiska beskedet – författaren Ari Behn, prinsessan Märtha Louises exmake, hade avlidit.

Författarens manager Geir Håkonsund har agerat som familjens talesperson efter dödsbeskedet, och det var han som meddelade orsaken till Ari Behns hastiga bortgång.

– Det är med sorg i hjärtat som vi, de allra närmaste anhöriga till Ari Behn, idag måste meddela att han har tagit sitt eget liv.

Ari Behn blev bara 47 år gammal. Han var gift med den norska prinsessan Märtha Louise mellan 2002 fram till 2015 då de meddelade att skilsmässan var ett faktum. Under sina år tillsammans fick de döttrarna Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11.

Detaljerna kring Ari Behns begravning

Efter beskedet har prinsessan Märtha Louise inte uttalat sig om exmakens död, däremot har talespersonen Geir Håkonsund fortsatt kommunicera via Ari Behns familj. Klockan 13 på fredag kommer författaren att begravas i Oslo domkyrka och ceremonin kommer att vara öppen för allmänheten – något familjen hävdat överensstämmer med författarens egen vilja.

Annons

Nu avslöjar Håkonsund i ett sms till norska Dagbladet att familjen inte bara kommer att vara på plats, de kommer även vara en stor del av ceremonin.

– I tillägg till musikaliska inslag, psalmer och vänner kommer det att vara ett minnesord om Ari Behn som ska läsas av familjemedlemmar, skriver han.

Kronprinsessan Victorias stöd till Märtha Louise

Vilka familjemedlemmar som kommer att läsa minnesordet framkommer inte, och detaljerna kring övriga delen av begravningen vill han inte uttala sig om.

– Detta är allt vi kommer att kommunicera om programmet, skriver Håkonsund.

Tidigare har frågan om den norska kungafamiljens närvaro fått ett något oklart svar av talespersonen. Men under fredagsmorgonen meddelades att kungaparet, kronprinsparet, prinsessan Märtha Louise och prinsessan Astrid kommer att finnas på plats i kyrkan.

Kung Harald och drottning Sonja har uttryckt sin sorg i ett pressmeddelande, så även kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit. Enligt uppgifter av kronprinsessan Victoria avbrutit sin semester för att finnas vid vännen Märtha Louise sida.

FOTO: TT

 

Annons