Harry och Meghan Markle förlorar sina kungliga titlar

Prins Harry Meghan Markle

Harry och Meghan Markle förlorar sina kungliga titlar.
Det bekräftar det brittiska hovet i ett pressmeddelande.
I pressmeddelandet framgår det även att paret ska betala tillbaka mångmiljonbelopp.

Efter att Meghan Markle och prins Harry sagt att de vill ta ett steg tillbaka kom under lördagskvällen ett uttalande från Storbritanniens drottning. I ett pressmeddelande som publicerats på både det brittiska hovets hemsida och Instagram skriver drottning Elizabeth om Meghan Markles och prins Harrys beslut att dra sig undan från sina kungliga uppdrag.

”Efter flera månader av samtal och diskussioner är jag glad över att vi tillsammans har hittat en konstruktiv väg framåt för mitt barnbarn och hans familj. Harry, Meghan och Archie kommer alltid att vara väldigt älskade familjemedlemmar”, skriver hon i meddelandet.

Har drottningen Elizabeths stöd

I pressmeddelandet står det att drottningen har en förståelse för utmaningarna paret har stött på under åren och att hon är glad att de tillsammans har hittat en lösning på det hela.

”Jag förstår den utmaning som de har fått erfara som ett resultat av de senaste två årens granskning, och jag ställer mig bakom deras önskan att leva ett mer oberoende liv.”

Samtidigt passar drottningen på att tacka paret för de dem har bidragit med under sina verksamma år i kungafamiljen. Hon nämner även hur Meghan Markle har kommit in snabbt som en i familjen.

”Jag vill tacka dem för de jobbet de har gjort runt om i landet”, står det i pressmeddelandet.

Tvingas betala tillbaka mångmiljonbelopp

På det brittiska hovets hemsida bekräftas det att Meghan Markle och prins Harry förlorar sina kungliga titlar. De rapporterar även att de inte längre kommer att få ta del av apanaget.

”Hertigen och hertiginnan av Sussex kommer inte att använda sina kungliga titlar då de inte längre är arbetande medlemmar inom den kungliga familjen”

Det brittiska hovet skriver även i meddelandet att paret ska betala tillbaka kostnaderna för den renovering de nyligen gjort av sitt hem. Enligt nyhetsbyrån AP rör de sig om cirka 2,4 miljoner pund, motsvarande drygt 31 miljoner kronor.

FOTO: TT

Senaste nytt