LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hårda kravet på Madeleine – nu är allt förändrat med Chris: ”Steppa upp”

01 jul, 2024 
AvLeif Schulman
Äntligen hemma igen!
Nu är hela prinsessfamiljen samlad i Sverige.
Nu börjar prinsessan Madeleines nya liv.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Efter 14 år utomlands, varav sju i USA, har nu prinsessan Madeleine äntligen landat i Sverige för att nu bosätta sig permanent här. Återflytten till Stockholm och Sverige har omgärdats av förseningar och spekulationer, men tidigt på morgonen 13 juni klev Madeleine av SAS-planet från New York med barnaskaran Leonore, 10, Nicolas, som fyllde 9 två dagar senare, och Adrienne, 6.

Detta kunde Svensk Damtidning, som var på plats på Arlanda, konstatera. Med på resan fanns också familjens två hundar, Oreo och Teddy. Havanais-hunden Oreo är liten nog att platsa i mattes hundväska i kabinen medans labradoodlen Teddy fick åka i lastutrymmet. Det var bara pappa/husse Chris O´Neill som saknades. Han var kvar i Florida.

Annons

– I och med att det är en rätt så stor flytt så kommer familjen komma i omgångar, med tanke på att det är ett hus som ska tömmas och så vidare. De har bott i USA i väldigt många år, så det är mycket planering, sade hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare.

”Madeleine kommer att bli tvungen att ta större ansvar”

Men nu har Chris landat i Sverige. Han kommer bland annat fira Victoriadagen på Öland 14 juli med resterande av familjen.

Men att Chris inte är lika pigg på att flytta till Sverige som Madeleine är allmänt känt, men hans intentioner är seriösa och han har startat ett nytt bolag med säte i Stockholm, vilket Expressen var först att rapportera.

Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill på Öland 2023.FOTO: Karin Törnblom/TT
Annons
Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill under Victoriakonserten på Borgholms slottsruin.Mikael Fritzon/TT

Bolaget Belgravia Advisors AB ska ägna sig åt finansiell rådgivning, inom “alternativa investeringar”. Hur blir Madeleines roll i kungahuset nu när hon kommer att vara bosatt i Sverige?

Damtidningens chefredaktör Johan T Lindwall fick frågan i TV4:s Efter fem.

– Madeleine kommer att bli tvungen att ta större ansvar. Hon kommer att få täcka upp för Victoria när hon genomgår sin officersutbildning. Det kommer att ställas större krav på henne, hon måste steppa upp, sa Lindwall.

FOTO: TT

Annons