Artikeln innehåller reklamlänkar

Hårda kraven på prinsessan Estelles skola efter händelserna

Kraven på Estelles skola

Efter flera oroväckande och allvarliga händelser på prinsessan Estelles skola Campus Manilla kräver nu Skolinspektionen flera åtgärder.

Prinsessan Estelle, 6, började till hösten på en av Stockholms mest prestigefyllda skolor Campus Manilla på Djurgården. På skolan går barn till kändisar, kungligheter och näringslivstoppar. Det var en förväntansfull Estelle som gick till skolan den första skoldagen i augusti och flera fotografer fångade ögonblicket på bild. Men efter det har vi stället kunnat läsa om flera händelser som skakat skolan.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Det har bland annat rört sig om kränkningar av elever vilket upprepade gånger anmälts till Skolinspektionen. I ett nytt beslut från Skolinspektionen kritiseras Campus Manilla för sitt arbete med att hantera kränkningar av elever, klagomål och elevhälsa, det rapporterar Aftonbladet.

I inspektionens utredning finns det elever som vittnar om kränkningar som eskalerar innan de hunnit anmälas av lärare. Skolan kritiseras också för att inte följa upp elevernas skolresultat. Skolans rektor Carina Hagström-Bergh är fast besluten om att hon inte tillåter att bristerna på skolan ska få fortsätta.

– Det här är en inspektion som vi välkomnat då det här är brister som vi själva upptäckt och påbörjat arbete kring redan innan rapporten kom, säger Carina Hagström-Bergh som tillträdde som rektor i somras till Aftonbladet, hon fortsätter:

– Sedan jag tillträdde har vi gjort ett gediget åtgärdsarbete på en rad punkter med fokus på elevhälsa. Jag kommer aldrig att tillåta kränkande behandling på en skola som jag är rektor för. Återstående brister kommer att ha åtgärdats inom den tidsram som bestämts av Skolinspektionen.

Krismöte över situationen med Estelle

Även Estelle är en av eleverna som råkat illa ut. I oktober ska elever vid skolan ha skapat ett stängt Instagram-konto där de ska ha kränkt flera andra elever på skolan. Bland annat ska starka reaktioner ha uppstått när elever skrivit ”om jag kidnappar prinsessan Estelle på lunchrasten, hur mycket borde lösensumman vara då?”. Man ska även ha använt sig av hashtaggen ”prinsessanifara”.

Kontot ska ha raderats kort efter att det upptäcktes och det även framkommit vilka som låg bakom det. Det ledde till ett krismöte på skolan.

Då berättade en källa till Aftonbladet att prins Daniel och kronprinsessan Victoria skulle överväga att flytta Estelle till en annan skola om förändringar på skolan inte sker.

LÄS MER: Prinsessan Estelle börjar ny skola

LÄS MER: Krismöte vid Estelles skola efter kidnappningskämt

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!