LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Här ramlar kung Harald på röda mattan

16 jun, 2023 
Jonna Lawaetz
Kung Harald av Norge
Kung Harald av Norge har haft sviktande hälsa på senaste och har varit inlagd på sjukhuset vid flera tillfällen.
Under ett stadsbesök i Danmark tappar han balansen och faller på röda mattan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”Brand logo
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

Det har varit lite upp och ner för den Norska kungen Harald V på senaste tiden. Så sent som i maj i år låg han återigen inlagd på sjukhus i ett par dagar, men hälsotillstånden uppgavs då vara stabilt.

Senast i december i fjol låg kung Harald på sjukhus. Då behövde han behandlas med antibiotika för en infektion, skrev Expressen. Och i januari 2021 opererade han hjärtat.

Dramatiska scener när kung Harald ramlar på röda mattan

Nyligen var kung Harald i Köpenhamn tillsammans med drottning Sonja av Norge för ett två dagar långt stadsbesök. Kungaparet ska bland annat delta på en stor galamiddag på Amalienborg slott.

Annons

Men besöket kunde minst sagt börja bättre för kung Harald. Strax efter ankomsten till den danska huvudstaden hade han oturen att tappa balansen och ramlade på röda mattan, när han skulle ta sig upp för en trappa, uppger Svensk Dam.

Kung Harald ramlar
Foto: Mads Claus Rasmussen/TT

Som tur var fick kungen snabbt hjälp av människorna runt omkring som var snabba med att hjälpa Harald upp på benen igen. Han verkade inte råka ut för några större skador, då han fortsatte ta sig fram på egen hand.

Enligt norska VG skedde olyckan strax efter att kung Harald och drottning Sonja gått i land vid Nordre Tolbod i Köpenhamn, där kungaparet sedan togs emot av Danmarks drottning Margrethe för en högtidlig välkomstceremoni.

FOTO: Andreas Fadum / TT, Mads Claus Rasmussen

Annons