LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Här dyker prinsessan Sofia och prins Carl Philip upp på ELLE-galan

21 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Prinsparet
ELLE-galan är utan tvekan årets största modehändelse och varje år hyllas modebranschens kreatörer.
I år bjöd galan på kunglig stjärnglans när prins Carl Philip och prinsessan Sofia dyker upp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här rockar prinsparet loss – Se klippetBrand logo
Här rockar prinsparet loss – Se klippet

Den största modehändelsen i Sverige, ELLE-galan 2023 gick av stapeln under fredagen. Programmet sänds direkt från Grand Hotel i Stockholm och leder galan i år gör Kakan Hermansson som får sällskap av Amie Bramme Sey. Under galan kommer hela mode- och designåret hyllas med fantastiska modevisningar, uppträdanden och prisutdelningar.

Under kvällen delas 14 priser ut i olika kategorier, så som Årets modell, Årets designer och Årets bäst klädda man och kvinna.

Prinsessan Sofia bär svensk design på ELLE-galan 2023

På röda mattan vimlade det av välkända ansikten och några av de som fanns på plats för att hylla kreatörerna var inga mindre än prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Paret anlände tillsammans till Grand Hotel och prinsessan Sofia bär, inte helt oväntat, svensk design i form av ett ljuvligt kashmirset av Lisa Yang.

Annons

Svensk design är en favorit för prinsessan Sofia. Vi har tidigare sett Danmarks kronprinsessa Mary bära Lisa Yang, säger ELLEs bloggare Royalistan. Som även kommenterar vikten av att kungligheterna belyser och bär svenskt mode:

– Vi är vana vid att se våra kungligheter bära svensk design, och det tycker jag är väldigt kul. På så sätt får vi ut svenskt mode ytterligare i världen. Intresset för vad kungligheterna bär är alltid stort, både i och utanför Sverige.

Lasse Kronérs första möte med dottern: ”Det går inte att förklara”Brand logo
Lasse Kronérs första möte med dottern: ”Det går inte att förklara”

Prinsparet delar ut pris på ELLE-galan

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är inte bara på plats på galan, de delat även ut pris under kvällen. Kvällen till ära delar prinsparet ut priset: Årets hederspris. Priset gick till ingen mindre än Diemonde och grundaren Angelo da Silveira.

Annons

Enligt Svensk damtidning har det ryktats om att någon av kungligheterna skulle dyka upp under årets ELLE-gala, ett rykte som inte bekräftades. Så när prinsparet klev upp på scenen kom det nog som en positiv överraskning och chock för flera av kvällens gäster.

Det var exakt tio år sedan prinsessan Sofia senast närvarade på galan. Det var 2013 och på den tiden hette hon fortfarande Sofia Hellqvist. Som av en slump var 2013 även senaste gången prins Carl Philip var på plats på ELLE-galan, även då som prisutdelare.

FOTO: Christine Olsson/TT

Annons