LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Här dyker prins Daniel plötsligt upp – ovanliga gesten chockar

08 okt, 2023 
Det är inte ofta vi får se prins Daniel ute i offentligheten.
Men nyligen dök han upp under en fotbollsmatch och firade med fotbollslaget AIK.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan i Australien – besöker koalor i Namadgi National ParkBrand logo
Kronprinsessan i Australien – besöker koalor i Namadgi National Park

Sommaren är slut och hösten är i full gång för kungligheterna. Schemat är fullbokat med kungliga uppdrag och några som inte ligger på latsidan är kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Nyligen medverkade kungligheterna på SNS-seminariet Stärkt försörjningsberedskap för Sverige. Där temat var hur det offentliga Sverige och storföretagen kan samarbeta för att stärka totalförsvaret.

Förutom kronprinsessparet så var ministern för civilt försvar och generaldirektörerna för Försvarsmakten och MSB inbjudna.

Prins Daniels firande efter fotbollsmatchen

Men det finns såklart också tid för ledighet. Prins Daniel som är ett stort fan av fotboll och laget AIK syntes nyligen på en match. Det är Fotbollskanalen som har skrivit om prinsens besök.

Annons

Efter att AIK besegrat Mjällby med 1-0 blev det ett stort firande och prins Daniel tog sig in i AIK:s omklädningsrum. Något som spelarna uppskattade enligt sajten.

– Det var trevligt. Men jag var lite besviken på honom för han fyllde år och vi skickade hälsning, men ändå bjöd han inte mig på festen. Så jag sa det till honom, säger AIK-spelaren Alexander Milosevic och syftade då på att Daniel fyllde 50 år den 15 september.

Prins Daniel brinner starkt för AIK, något han har pratat om flera gånger, och han har flera gånger tagit med sig prinsessan Estelle på lagets matcher.

FOTO: SVT

Annons