LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Här dyker kronprinsessan Victoria upp i TV4:s Nyhetsmorgon

10 apr, 2023 
KRONPRINSESSAN VICTORIA, ANDERS PIHLBLAD
Våra kära kungligheter har inga problem med att visa upp sig i tv och uppdatera oss om de kungliga uppdragen. Men det är vid ytterst få utvalda tillfällen...
Nu dyker kronprinsessan Victoria upp i TV4:s Nyhetsmorgon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan VictoriaBrand logo
Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan Victoria

2023 har börjat starkt för den svenska kungafamiljen – med massa nya besked. Förutom att kung Carl Gustaf, 76, har gjort en titthålsoperation så har vi nåtts av en annan nyhet; nämligen att prinsessan Madeleine, 40, flyttar hem till Sverige i sommar!

”H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O'Neill med familj flyttar hem till Stockholm i augusti månad 2023. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O'Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige. Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm.”, skrev Hovet på sin hemsida när de gick ut med beslutet.

Familjen kommer bo i hjärtat av Östermalm, närmare bestämt på kungliga Hovstallet, ett stenkast från Strandvägen, där Madeleine har många vänner.

Annons

Kronprinsessan Victorias resa till Georgien

Även för kronprinsessan Victoria, 45, har det varit fullt upp. När hennes pappa opererades fick hon tillfälligt ta över tronen och efter det har jobben avlöst varandra.

Hon har hunnit vara i både Australien, Nya Zeeland och nu senast på statsbesök i Georgiens huvudstad Tbilsi. Anledningen till besöket i Georgien var för ett speciellt syfte:

– Jag är här för att besöka EU:s civila övervakningsinsats, sa hon då.

Victoria fick på plats se hur EU-funktionärerna jobbar för att människor i konfliktområden ska kunna få leva i fred, frihet, säkerhet och rättvisa. Inte minst med att övervaka avtalet om eldupphör mellan Ryssland och Georgien från konflikten år 2008.

Här dyker kronprinsessan Victoria upp i Nyhetsmorgon

En person som var med på resan var TV4:s nya hovreporter Anders Pihlblad, 55, och i Nyhetsmorgon på Annandag påsk var det Anders som var programledare. I programmet visades det upp ett klipp från kronprinsessans besök i Georgien!

– Det har varit en otroligt givande resa. En resa som har gett en bra bild på en enormt komplicerad och känslig situation faktiskt här i Georgien. En resa som jag kommer bära med mig länge, sa kronprinsessan i Nyhetsmorgon om sin resa.

ANDERS PIHLBLAD, KRONPRINSESSAN VICTORIA

FOTO: Pontus Lundahl / TT, TV4

Annons