Drottning Elizabeth bryter kungliga regeln: ”Aldrig hänt”

Här bryter drottning Elizabeth kungliga protokollet.

När drottning Elizabeth bjöd in till trädgårdsfest på Buckingham palace gjorde hon något som enligt säkerhetsvakterna aldrig tidigare hänt. Se videon på när drottningen bryter protokollet här:

Under onsdagen bjöd drottning Elizabeth, 93, in till ett traditionsenligt trädgårds-party på Buckingham palace. Tusentals var inbjudna till festligheten, men endast ett fåtal fick chansen att byta ett par ord med kungligheterna. En av de lycklig var bloggaren och influencern Laura-Ann Barr, som fångade drottningens intresse genom att erbjuda henne en blombukett.

I en video, som Laura-Ann Barr nu delat på Instagram, ser man hur drottning Elizabeth stannade till och accepterade blommorna med ett leende. Därefter tackade hon för buketten innan hon gav den vidare till en annan i ensemblen som såg till att blommorna följde med drottningen in i Buckingham palace.

503 Service Unavailable

Bröt mot protokollet – för första gången

Ögonblicket kom som en chock för Laura Ann Barr, som sedan tidigare fått höra att drottningen inte brukar acceptera blommor. Till nöjessajten People berättar bloggaren nu om den stora, och ovanliga händelsen.

Enligt Laura-Ann Barr var det ingen annan som hade blommor med sig, och tidigt förstod hon att det egentligen inte är meningen att man ska ha med sig blommor på trädgårdsfester. Men den stora viljan att få chansen att träffa drottningen fick henne att vilja slå på stort.

– De informerade mig om att hon tyvärr inte skulle acceptera dem, eftersom det är att bryta mot protokollet, säger hon till People.

Till och med säkerhetsvakterna blev överraskade och förbluffade över händelsen, då de aldrig sett något liknande hände förut.

I förväg hade Laura-Ann Barr tagit reda på att blommor är ett säkert sätt att fånga kungligheternas uppmärksamhet. Det fick hon veta i ett möte som hon nyligen hade med Kate Middleton och Meghan Markle, skriver People. Med den vetskapen, och en strategiskt utvald plats på trädgårds-partyt, lyckades alltså bloggaren med det (närmast) omöjliga.

– Det var 8 000 personer där, och ärligt talat kan jag inte förstå vilket tur jag hade. Jag var på rätt plats i rätt tid, avslutar Laura-Ann Barr.

FOTO: TT/Yui Mok, Instagram