TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Här återanvänder Victoria Silvias Nobel-klänning från 1995

10 dec, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Under Nobelbanketten 2018 återanvände kronprinsessan Victoria drottning Silvias klänning som hon bar under samma bankett 1995.
Det återvunna plagget är årets julklapp 2018. Det har även kronprinsessan Victoria tagit fasta på och återanvänder nu sin mamma, drottning Silvias, klänning som hon bar under Nobelbanketten 1995.
Annons

Sharing is caring, heter det ju!

Under årets Nobelbankett skred kronprinsessan Victoria, 41, fram i ett plagg som kändes bekant. 1995 bar nämligen hennes mamma, drottning Silvia, 74, samma klänning under samma festlighet.

Årets julklapp är ju det återvunna plagget och det har vår miljömedvetna kronprinsessa tagit fasta på. Klänningen, som för tankarna till Askungen, är designad av Nina Ricci och är gjord av siden med en gigantisk rosett baktill. Den har också visats upp för allmänheten under utställningen Vår Drottning – fest och vardag 2006 på kungliga slottet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det här är inte första gången som kronprinsessan Victoria återanvänder plagg. Efter riksmötets öppnande i år deltog hon under en föreställning i Stockholms konserthus och bar då en guldfärgad klänning av märket Escada som hon också bar under Polarprisgalan 2010. Det rapporterade Svensk damtidning om i höstas.

Samma tidning har också noterat att när kronprinsessan Victoria tog nya pressbilder inför ”den rosa månaden” i år, oktober, för att visa att hon stöttar kampen mot bröstcancer, fotades hon i en röd kostym av det svenska märket Lexington. Kostymen redigerades senare för att se mer rosa ut på bilderna, men samma kostym har hon setts i förut.

Annons

I somras syntes hon också i en vit kreation under nationaldagsfirandet, klänningen ”Emily” från det svenska märket by Malina. Men tränade ögon kunde direkt se att den klänningen bar hon första gången när hennes och maken prins Daniels son, prins Oscar, 2, döptes för två år sedan.

Kronprinsessan Victoria hyllas ofta för sitt miljöengagemang, och att synas i samma plagg flera gånger ger en tydlig signal om att tänka på miljön och konsumera mindre.

I oktober uppmanade även kronprinsessan Victoria det svenska folket att försöka konsumera mindre och pratade då om hur svårt det är som konsument att veta hur mycket utsläpp en produkt faktiskt avger.

– Som konsument är det inte lätt att veta vad det vi konsumerar faktisk kostar naturen och miljön. Man har till exempel ingen aning om hur många tusen liter vatten som går åt när det produceras alltifrån kläder till mobiltelefoner, sa hon då till Dagens industri, återgivet av Expressen.

FOTO: IBL/Charles Hammarsten, SVT

Annons