Artikeln innehåller reklamlänkar

Grevinnan Alexandra om prins Nikolais skandalbild: Blev utnyttjad

Grevinnan Alexandra om prins Nikolas skandalbild

Grevinnan Alexandra: Han blev utnyttjad

Danska prins Nikolai, 19, påbörjade en utbildning som reservofficer i början av augusti tidigare i år. I två år skulle han gå i sin fars fotspår, men bara en månad senare meddelade det danska hovet att Nikolai valt att avbryta militärutbildningen.

Det danska folket förvånades av beskedet då samtliga män i den danska kungafamiljen utbildats inom det militära.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Men i dagarna var det annat om Nikolai som chockerade folket. I en ny bild på prinsen som florerar på sociala medier gör han reklam för en bil från biluthyrningsföretaget Sixt. På bilden sitter Nikolai på motorhuven på en bil bredvid en man som är iklädd en firmaklädsel från biluthyrningsföretaget.

Bilden ska troligen ha gått ut i ett pressmeddelande, men pressmeddelandet går inte längre att hitta på Sixt hemsida, skriver danska Ekstra Bladet.

Det danska kungahuset gick därefter ut och bad om ursäkt för vad som skett, då det hela inte är någonting som de står bakom – de gör aldrig reklam för produkter eller för företag.

Nu har Nikolais mamma, grevinnan Alexandra, uttalat sig om händelsen. Hon hävdar att prins Nikolai ska ha blivit utnyttjad.

– De frågade om de fick ta en bild med prinsen som de kunde lägga på sitt intranät. Det sa han ja till och den tilliten har de missbrukat, säger Alexandra via sin privatsekreterare Helle von Wildenrath Løvgreen och är tydlig med att det inte fanns något samarbete mellan prinsen och firman.

Efter att Nikolai hoppat av militärutbildningen satsar han fullt ut på sin modellkarriär istället. I november är han bland annat bokad för en stor modevisning för Dior i Tokyo.

LÄS OCKSÅ: Danska hovet ber om ursäkt efter prins Nikolais skandalbild

LÄS OCKSÅ: Chocken: Därför hoppar prins Nikolai av militärutbildningen

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!