LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Minns du dessa händelserna i prinsessan Madeleines liv?

01 feb, 2019 
Hans & Anna Shimoda
Det har stormat kring prinsessan Madeleine genom åren. Minns ni de här rubrikerna?
✔︎ SVT-profilen: ”Vad har vi gjort för att förtjäna dig?”
✔︎ Bar lyxpäls av slaktade lammungar
✔︎ Blev utskälld inför alla gäster på en känd lyxkrog
Annons

Just i Madeleines fall är det ingen blygsam slant som läggs på klädinköp. Förra vintern bar hon exempelvis en ljusrosa päls på prins Gabriels dop som gick loss på 82 000 kronor. Värre i sammanhanget var att dyrgripen från Valentino var gjord av slaktade lammungar.

– Det är väldigt upprörande att hon har det och att kungafamiljen inte är mer välinformerade och inte har med det tänkesättet. Kungafamiljen borde tänka på vad de förmedlar för budskap, sa Camilla Björkbom som är förbundsordförande på Djurens rätt till Expressen.

prinsessan medeleine skavlan

👑 👑 👑

Kritiserad i pressen

Madeleine har fått utstå hård kritik genom åren. Oavsett vad hon gör och inte gör tycks ingenting landa väl. I december 2017 gick kolumnisten och sportjournalisten Johanna Frändén, 37, till hård attack mot Madeleine i en uppmärksammad krönika i Aftonbladet.

Annons

Madeleine kan göra mycket – förutom rätt. Medan Victoria pluggade på diplomatprogrammet och praktiserade på Svenska Exportrådet festade Madeleine i Saint-Tropez, dejtade en kille som dömts för både narkotikabrott, rattfylla och misshandel och gick på Nobelfesten i alldeles för djup urringning. En klassisk scandal beauty, med andra ord”, skrev Frändén som även är känd från sina framträdande i SVT.

Vidare menade även Frändén att Madeleines och Chris hyllade ”Skavlan”-intervju var en PR-mässig fullträff. De ställde helt enkelt upp för att den sura opinionen äntligen skulle vända. Men enligt Frändén var det allt annat än lyckat.

Lillasyster Bernadotte har därefter mest skött kommunikationen via Facebook och dykt upp på ett eller annat dop. Vår alldeles egna Marie Antoniette. Vad har vi gjort för att förtjäna dig?

Madeleine bråkar med Chris

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

👑 👑 👑

Jättebråken med Chris

Madeleines och Chris, 43, äktenskap är långt ifrån harmoniskt alla gånger. Ibland ryker de ihop rejält, och flera gånger har de stått och skrikit åt varandra på Stockholms gator. För några år sedan skedde just en sådan incident på Riddargatan på Östermalm.

Annons

– Chris viftade som en tok med handen i luften och svor även om han försökte hålla rösten nere, sa ett ögonvittne till numera nedlagda Se & Hör.

Storbråket varade i ungefär fem minuter innan de stormade åt varsitt håll.

– En bild som etsat sig fast i mitt minne är hur otroligt jävla förbannad prinsessan såg ut att vara när hon gick därifrån.

Härom året kunde också Hänt också avslöja att Chris skällde ut Madeleine inför alla gäster på en känd lyxkrog i centrala Stockholm.

– Chris gestikulerade vilt med händerna. Han såg faktiskt väldigt upprörd ut. Det blev ju lite konstig stämning eftersom de satt mitt i lokalen och alla kunde se och höra dem, sa ett förvånat ögonvittne.

Chris O'Neill visar fingret

👑 👑 👑

Visade fingret åt fotograf

Efter att ha varit tillsammans med Madeleine i drygt ett år fick Chris spel när han fick syn på en paparazzifotograf under en promenad på Manhattan med jycken Zorro. I rent raseri pekade Chris fräckt nog finger och bilden spreds som en löpeld.

Annons

Herman Lindqvist, 75, förfärades över Chris tilltag.

– Det finns ju en bild nu i någon veckotidning där Chris ger fotografen fingret. Så där får man bara inte göra. Man kan ju förstå att Victoria har velat ge fingret till paparazzis många gånger, men då ler hon i stället och skyndar vidare. Det här kan vara signaler att det kan bli verkliga problem i framtiden med Chris, sa han till Aftonbladet.

Strax innan bröllopet med Madeleine försökte hovets dåvarande informationschef Bertil Ternert förklara vad som egentligen hände.

– Situationen blev jobbig för honom. Det var en tidig morgon och han var klädd för att gå till gymmet. Han kom ut och då var ett gäng fotografer där och då kunde han inte hålla tillbaka, helt enkelt, sa han till Resumé.

 Madeleine och Henrik Lundqvist

👑 👑 👑

Ryktet om kärleksaffär med hockeykungen

När Madeleine flyttade till New York efter kärlekskraschen med Jonas Bergström, 40, lärde hon bland annat känna hockeyhunken Henrik Lundqvist, 36, och det dröjde inte länge innan det började tisslas och tasslas om en romans. Gång på gång pekades Henke ut som sessans nya pojkvän.

Annons

När han fick ta emot Victoria-stipendiet för några år sedan var det en nervös Madeleine som satt i publiken.

– Madeleine vet så klart att alla känner till skvallret om henne och Henke. Hon kommer att vara på helspänn, särskilt när han går upp med hennes syster på scenen, sa en källa till sajten Stoppa Pressarna.

Till slut tvingade Henke, som både har fru och barn, dementera det intensiva ryktet.

– Jag vet inte hur de där ryktena har uppstått, men jag och prinsessan Madeleine är inte ett par, sa han till Aftonbladet.

Madeleine och Erik Granath

👑 👑 👑

Pojkvännen dömd för misshandel

Hösten 2001 blev Madeleine tillsammans med skandalomsusade Erik Granath, 40, från Gotland efter att ha träffats genom storebror Carl Philip, 39. Eriks cv var dock allt annat än smickrande. Han hade flera domar på sig i Visby tingsrätt: i mars 2000 fick han 60 dagsböter för ringa narkotikabrott, i juli samma år dömdes han för grov olovlig körning och rattfylleri till 115 dagsböter och i september 2001 till 70 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat en 21-åring genom att ha skallat honom.

Annons

Trots det gav kungen honom en chans. Vid den tidpunkten studerade Madeleine i London tillsammans med bästa väninnan Louise Thott, 36, (då Gottlieb) och Erik åkte därför dit för att besöka flickvännen. Då togs den idag närmst klassiska bilden på paret i Hyde Park där Erik med stadig hand greppar tag om Madeleines bröst.

Kungen gick i taket när han fick se bilderna och kallade hem dottern på stört. En kort tid därefter förklarade Madeleine på ett kändisevent att Erik var ”passé”.

Madeleine och prinsessan Sofia

👑 👑 👑

Hånen mot prinsessan Sofia

Att Madeleine och svägerskan Sofia, 34, inte är bästisar är ingen hemlighet. Madeleine rasade när hon fick höra att lillebror Carl Philip börjat dejta en donna som vikt ut sig i Slitz och kuckilurat i ”Paradise hotel”.

Annons

Första gången hon träffade Sofia var på en längre lunch på Solliden med drottning Silvia, 75. Det blev ansträngda timmar och efteråt ska Madeleine gjort klart att hon vägrade träffa Sofia igen. En irriterad Carl Philip läxade upp sin syster och förklarade att Sofia faktiskt var flickan med stort F. Idag håller Madeleine och Sofia god min i officiella sammanhang, men enligt uppgifter är det fortfarande frostigt. Inte blev det bättre av att Madeleine nyligen vägrade låta Sofia bli fadder till prinsessan Adrienne. Extra märkligt med tanke på att hon faktiskt själv blev fadder till Carl Philips och Sofias son Gabriel.

Madeleine och Jonas Bergström

👑 👑 👑

Otrohetsbomben

Allt var planerat in i minsta detalj, för att parafrasera en viss ”Sickan” i Jönssonligan.

Annons

Prinsessan Madeleine och den stilige advokaten Jonas Bergström hade förlovat sig och hovet hade redan tryckt upp officiella vykort och annat som gick att köpa i presentboden på Stockholms slott.

Men innan Madeleine hann bli fru Bergström så briserade en skandal av rang. Det visade sig att Jonas Bergström under en Åre-resa med grabbgänget hade raggat upp norska Tora Uppstrøm Berg, 30.

– Jag hade en affär med Maddes fästman i fjol, vi var intima, sa hon till norska Se & Hör.

Det visade sig att Jonas presenterat sig som ”Jacob Bernström” under ett nattklubbsbesök och efter några drinkar och vilt flörtande så åkte Jacob… förlåt, Jonas och Tora därifrån tillsammans. Först dagen efter förstod Tora fullt ut vem hon hade haft sex med.

– Hade jag vetat att han hade en flickvän hade jag aldrig gjort något. Jag tycker synd om Madeleine som har en otrogen kille, förklarade Tora i intervjun.

Det dröjde bra några dagar efter att skandalen hade läckt ut så meddelade hovet att förhållandet var över:

Annons

Efter moget övervägande har Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström fattat ett gemensamt beslut att gå skilda vägar”.

Madeleine hånglar med Pierre Ladow

👑 👑 👑

Grovhånglet med Pierre Ladow

När en då nyligen fyllda 18-årig prinsessa åkte ned till franska jet set-orten Saint Tropez för att millenieskiftesåret 2000 hänga med ett helt gäng rikemanssöner, var det en orolig pappa Carl Gustaf som muttrade något om ”jag vet nog hur det går till där nere”.

Och snabbare än man hinner säga ”magnumflaska” så hade Madde fastnat på en paparazzibild när hon ogenerat grovhånglar med Pierre Ladow, 36, en då ung arvtagare från Västkusten som idag är verksam i fastighetsbranschen via företaget Fastator där han tillsammans med bland andra Björn Rosengren, Ulf Adelsohn och Carl Bildt gör bra business. Romansen var dock av det flyktigare slaget och den upprörde kungen kunde snabbt se sin dotter glida vidare mot nya stenrika Stureplansstekare…

Prinsessan Madeleine på Nobel 2002

👑 👑 👑

Nobelklänningen som delade Sverige

Året var 2002 när Madeleines klänning blev den stora snackisen under Nobelfesten. Hennes röda klänning med bråddjup urringning delade såväl modeexperter som svenska folket i två läger.

En del menade att det var klädsamt medan andra satte kvällskaffet i halsen.

Men framlidna folkvettsexperten Magdalena Ribbing tyckte inte att Madeleine hade gjort något fel.

– Däremot var det kanske ett opraktiskt val av en person som är så iakttagen som hon, sa hon till Expressen då.

FOTO: IBL, Stella Pictures, Arkiv

Annons