Första bilderna på Madeleine och Chris – på 4 månader

Sedan i februari i år har Madeleine och Chris lyst med sin frånvaro på alla offentliga tillställningar. Chris har varit upptagen med sina affärer och Madeleine har rest till Sverige för att umgås med väninnorna. Nu är de båda i Stockholm.

Den 20 februari strålade prinsessan Madeleine, 34, bredvid maken Chris O’Neill, 42, i stora salen i Stockholms slott. Kronprinsessan Victoria, 39, befann sig på en lång semester och Madeleine flög in från London in för att representera under statsbesöket från Kanada i hennes ställe.

Och vilken succé det blev. Drottning Silvia, 73, och kung Carl Gustaf, 71, var stolta över att få stöd av sin yngsta dotter.

Madeleine med maken Chris i Stockholms slott under statsbesöket från Kanada.

Madeleine och Chris var mycket representativa under statsbesöket från Kanada.

–Madde var extra glad att Chris ställde upp. Hon försöker jobba på deras image. Hon inser att det är allvar nu, säger en källa nära hovet.

Under våren har Madeleine och Chris inte setts tillsammans på en enda offentlig tillställning. Madeleine har åkt på kungabegravningar i södra Europa med mamma Silvia och även flugit till Stockholm för att umgås med väninnorna. Chris har då stannat i London.

I början av april sågs plötsligt Chris O’Neill i Stockholm – men utan Madeleine.

Chris på affärsbesök i Stockholm.

Chris på affärsbesök i Stockholm.

Hänts uppgiftslämnare fick syn på prinsessmaken på Karlavägen på Östermalm.

– Han är här i affärsmöten, det stämmer, sa Margareta Thorgren, informationschef vid hovet till Expressen.

Under kungens födelsedag den 30 april lyste både Madeleine och Chris med sin frånvaro på Borggården vid Stockholms slott. Detta är en av de viktigaste familjesammankomsterna under året och många hade hoppats på att Madeleine och Chris skulle närvara, men icke.

Under kungens födelsedag den 30 april var hela kungafamiljen på plats - utom Madeleine och Chris.

Under kungens födelsedag på Valborg var hela kungafamiljen på plats – utom prinsessan Madeleine och hennes make.

Oron har sedan dess varit stor att Chris, i likhet med tidigare år, inte heller skulle dyka upp under Nationaldagen den 6 juni. Därför blev glädjen stor när både prinsessan Madeleine och hennes make anlände med häst och vagn till Skansen.

Prinsessan Madeleine och Chris anländer till Skansen under Nationaldagen.

Prinsessan Madeleine och Chris anländer till Skansen under Nationaldagen.

–Det var underbart att se dem. De är så fina, säger Irene Jansson från Jönköping, som tagit tåget till Stockholm för att se vår svenska kungafamilj på Skansen under Nationaldagen.

Nu ska både Madeleine och Chris vara på plats under Victorias födelsedagsfirande på Solliden den 14 juli.  Det ser vi fram emot.

LÄS OCKSÅ: Madeleines comeback och Victorias drama – bilderna SVT inte visade

LÄS OCKSÅ: Madeleines dundertabbe, Victorias succé och Sofias panik

Foto: IBL

SENASTE NYTT!