Första bilden på prins Philip – har inte setts på flera månader

Nya bilden på prins Philip.

Drottning Elizabeths make Prins Philip klev av sina officiella uppdrag 2017, då han var 96 år gammal. Sedan dess har han levt ett stilla pensionärsliv och hållit sig undan offentligheten. Men nu har prins Philip synts på bild för första gången på länge.

Brittiske prins Philip, 98, har varit gift med drottning Elizabeth, 93, i hela 72 år – och har därmed funnits i offentlighetens ljus i större delen av sitt liv. I juni firade prinsen sin 98:e födelsedag – men det blev ingen pompa och ståt. Istället valde han att hålla födelsedagen lugn och privat.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Under sin födelsedag gjorde prins Philip inte något framträdande, men bemärkelsedagen uppmärksammades ändå över hela Storbritannien. På sociala medier önskade tusentals fans av det brittiska kungahuset hertigen av Edinburgh ett stort grattis på födelsedagen – och i Hyde park hölls den traditionsenliga vapensaluten.

Drottning Elizabeth och prins Philip.

Prins Philip och drottning Elizabeth gifte sig den 20 november 1947.

Sedan prins Philip försvann från offentligheten har många varit oroliga för hans hälsa. När han inte deltog under drottning Elizabeths traditionsenliga födelsedagsfirande i våras stegrades oron, skrev Aftonbladet.

Under våren 2017 klev prins Philip av alla sina officiella uppdrag. Drottning Elizabeth har däremot fortsatt sitt åtagande att styra som drottning på heltid, precis som hon gjort de senaste 67 åren.

I april förra året opererades prins Philip efter att hovet bekräftat att han råkat ut ”för vissa hälsoproblem”.

Prins Philip syns på ny bild

Brittiska kungahuset har varit förtegna med nyheter om prins Philip och under de senaste månaderna har han inte heller synts på bild. Enligt Svensk Dam tillbringar han en stor del av sin tid på gården Sandringham i Norfolk där han njuter av sin pensionärstillvaro.

Men nu, för första gången på flera månader, har ett fotografi på prins Philip dykt upp.

Bilden är tagen vid drottning Elizabeths och prins Philips semesterresidens Balmoral och föreställer prins Philip som lämnar en bil.

Nya bilden på prins Philip.

Här lämnar prins Philip bilen på Balmoral.

I januari i år blev det stor uppståndelse när prins Philip var med om en bilolycka. Det var nära kungahusets lantställe Sandringham som prinsen körde ut från en utfart med sin Land Rover och krockade med en annan bil.

I bilen befann sig två kvinnor och en månadsgammal bebis. Den ena kvinnan fick en bruten handled, medan den andre fick ett skärsår på ena benet. Bebisen klarade sig oskadd, skriver Aftonbladet. Inget åtal väcktes mot prins Philip som lämnade ifrån sig sitt körkort efter olyckan.

FOTO: Peter Jolly/Shutterstock, TT/John Rainford