Före detta hovmarskalken avslöjar sanningen om Victoria – så är hon egentligen

Kronprinsessan Victoria, Kungen

Kronprinsessan Victoria har ett pressat schema med att representera Sverige och har flera anställda i sin stab.
Nu berättar den före detta hovmarskalken om sin tid med Victoria och avslöjar sanningen om hur hon egentligen är.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Lidbom bekräftar lyckan – är kär
0:26

Efter reklamen: Carina Lidbom bekräftar lyckan – är kär

(0:26)

Slå på ljud

Det är ett händelserikt liv våra kungligheter lever, inte minst vår blivande drottning, kronprinsessan Victoria, 45, som reser land och rike för att representera Sverige.

Nyligen var hon tillsammans med sin pappa, Kung Carl Gustaf, 77, i London för att vara med på den flera långa timmars kröningen av kung Charles. Ett event som resulterade i att kronprinsessan Victoria väckte uppmärksamhet i utländsk press.

Förutom uppdrag i utlandet har kronprinsessan flera åtaganden på svensk mark. För att få schemat att gå ihop behöver Victoria givetvis hjälp – något hon har anställda för. Karolin A. Johanson var tidigare hovmarskalk och chef för kronprinsessans hovstat, där hennes största ansvarsområde var Victorias officiella program.

Karolin avgick plötsligt 2019 efter sju år i tjänst.

Kronprinsessan Victorias anställda bryter tystnaden

I en ny intervju med Svensk Dam har Karolin berättat detaljer om hur det var att jobba så nära inpå kronprinsessan.

– Väldigt mycket arbete och vansinnigt roligt. Jag är så tacksam att ha fått förtroendet att stå bakom kronprinsessan för att hjälpa och stötta, säger Karolin till tidningen och fortsätter:

– Att se kronprinsessan möta människor och med sin outtömliga nyfikenhet få dem att berätta om sig själva och vad de gör, det är lika inspirerande varje gång.

Under sina sju år i tjänst har Karolin fått uppleva många spännande saker. Men det är vissa stunder som sticker ut lite extra, bland annat kronprinsessans extravaganta 40 års-firande som uppmärksammades stort.

– Självklart var kronprinsessans 40-årsfirande en verklig höjdpunkt. Jag var ansvarig för firandet och att till slut, efter månaders arbete få stå – i strålande sol – och se alla människor som hade samlats, det var en helt otrolig känsla, säger Karolin.

Karolin A. Johanssons ord om Victoria – så är hon egentligen

Karolin berättar om sin tid som hovmarskalk med stor värme och poängterar vilken otrolig person kronprinsessan Victoria är, även utanför arbetet.

– Jag har aldrig träffat en människa som är så omtänksam, varm och klok. Men oavsett hur mycket vi hörs framöver så finns hon alltid i hjärtat. Hon har verkligen gjort avtryck, säger hon.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Christine Olsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN