Förändringen i Ewa Westlings relation med barnbarnen

Ewa Westling

Ewa Westling tillbringar gärna tid med sina barnbarn prins Oscar och prinsessan Estelle.
Men nu ser deras relation ut att ha genomgått en förändring, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren för Hänt.
Slå på ljud

Prins Daniel var 27 år gammal och arbetade som personlig tränare på ett lyxgym på Östermalm i Stockholm, när han en dag träffade den svenska kronprinsessan Victoria. Kärlek uppstod och det har nu gått nästan 10 år sedan paret gifte sig och Daniel blev en del av den svenska kungafamiljen. Det var inte bara för den personliga tränaren Daniel som livet förändrades, även hans föräldrar Ewa Westling, 75, och Olle Westling, 75, från Ockelbo blev plötsligt inbjudna till slottet i kungliga sammanhang.

Relationen till kungafamiljen

Paret syns ofta medverka vid tillställningar på slottet när det handlar om familjefest. Ewa och Olle var bland annat med när Victoria fyllde 40 år och de närvarade även under kungens 70-årsfirande.

Kronprinsessan Victoria och hennes svärmor Ewa ska ha en fin relation till varandra. När de inte synts på festliga engagemang tillbringar de tid tillsammans hemma i Ockelbo.

– Hon är en underbar svärdotter, jättemysig, har Ewa sagt om sin svärdotter, skriver Svensk Damtidning.

Beslutet med barnbarnen

Ewa Westling är stolt farmor åt barnbarnen prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4, och umgås gärna med dem. Kronprinsessbarnens farföräldrar har valt att hålla sig helt utanför offentligheten och därför kan barnbarnen tillbringa tid i lugn och ro hos dem i Ockelbo. Men nu visar det sig att relationen mellan Ewa och barnbarnen ser annorlunda ut.

På grund av spridningen av coronaviruset har hovet tagit till flera drastiska åtgärder. Även möjligheterna för prinsessan Estelle och prins Oscar att besöka farmor Ewa och farfar Olle ser nu ut att ha påverkats.

– Det är ju en restriktion gällande de personer som är över 70 plus som håller sig mer eller mindre isolerade. Så säkerligen så håller de kontakten på annat sätt än att träffas fysiskt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt och fortsätter:

–Det är inga uppgifter som jag har men hovet och därmed kronprinsessfamiljen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Charles Hammarsten/TT

SENASTE NYTT!