Därför får inte prins George veta att han ska bli kung

Därför berättar inte Prins William och Kate Middleton för prins George att han ska bli kung.

Femårige prins George vet inte om att han är den tredje i tronföljden för att bli kung. Pappa prins William förklarar varför.

Prins William, 36, och Kate Middleton, 37, har varit öppna med att de strävar mot att försöka ge ett så ”vanligt” liv som möjligt till sina tre barn prins George, 5, prinsessan Charlotte, 3, och prins Louis, som närmar sig sin första födelsedag.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

The Sun rapporterar att prins William och Kate har valt att inte berätta för sin äldsta son om hans framtid som kung. George vet alltså inte om att han är tredje i tronföljden efter sin pappa och farfar prins Charles, 70, och föräldrarna vill hålla det hemligt för honom så länge som möjligt.

Det finns en förklaring till att föräldrarna vill skydda sin son från avslöjandet.

– Jag älskar mina barn på samma sätt som alla fäder gör, och jag hoppas att George älskar mig på samma sätt som varje son älskar sin far. Vi är väldigt normala på det sättet, sa prins William till BBC 2016 och fortsatte:

– Det kommer komma rätt tid och tillfälle att få George att förstå hur han passar in i världen. Men just nu handlar det om att hålla en säker, stabil miljö runtom honom och visa så mycket kärlek som jag kan som far.

Det kan bli svårt att fortsätta att hålla den stora nyheten hemlig för George nu när han går i skolan, men William och Kate är beslutsamma att skydda sin son.

Prins William ville inte bli kung

Prins William fick själv veta om att han en dag kommer bli kung när han var en ung pojke. Det har rapporterats om att sa till sin mamma, prinsessan Diana, att han inte ville ha jobbet – men lillebror prins Harry, 34, ska ha varit sugen på att ta på sig av uppdraget istället.

The Sun skriver att i en nykommen dokumentär om drottningens barn berättar journalisten Jeremy Paxman om ett samtal han hade med prinsessan Diana när de hade en privat middag. Det pratade då om sönernas framtid.

– Vi pratade om våra barn och hon sa att William ofta sa till henne att han egentligen inte ville vara kung och då ska Harry ha sagt, att ”om du inte ville ha jobbet, så tar jag det”, säger Jeremy Paxman i dokumentären.

LÄS MER: Hovet: Därför firas inte prins Carl Philips 40-årsdag

LÄS MER: Svenska kändisarnas favoritmärke Corlin Eyewear – 25 procent rabatt hos oss

FOTO: TT/Tim Rooke, TT/Shutterstock

Senaste nytt