Folkets starka reaktion – nya bilden på Victoria väcker frågor

Folkets starka reaktion – nya bilden på kronprinsessan Victoria väcker frågor

Kronprinsessan Victoria är återigen ute på gatorna. I början av veckan fångades hon på bild där hon poserar glatt med en grupp poliser.
Ett drag som flera anser vara rätt opassande just nu.

Kronprinsessan Victorias kalender har aldrig tidigare ekat så tom om under den rådande coronakrisen. Hennes uppdrag har ställts in eller flyttats fram, och istället har hon och prins Daniel jobbat så gott de bara kan hemifrån Haga.

Kungafamiljen har tagit sitt ansvar och håller avstånd till varandra och andra, och hela familjen kommunicerar nu istället via Facetime så ofta de kan, något som drottning Silvia pratat mycket gott om.

Victoria ute bland folket igen

Men ju mer tiden gått, desto mindre håller sig kronsprinsessparet inomhus. Victoria låter inte längre coronakrisen stoppa henne från att träffa folk. Under måndagen syntes hon på Stockholms gator, och hon passade då på att hälsa på en grupp poliser på Segway. Victoria och poliserna passade också på att ta en bild ihop, och bilden publicerades där efter på Twitter av Viktor Adolphson, som är områdespolis i Trygghetsgruppen Södermalm och yttre befäl inom utryckningsverksamheten.

Bilden med poliserna skapar reaktioner

Just nu pågår protester mot rasism och polisvåld i hela USA, protester som nu också spridits världen över, efter att ännu en svart man, George Ffloyd, dött av polisens övervåld. Polisyrket är mycket ifrågasatt, var det en miss av Victoria att posera med poliserna just nu? Kommer hon att uppröra folket?

Det tror inte en av landets mest kända medierådgivare, Paul Ronge. För Svensk dam förklarar han sin syn på det hela.

– Det ska inte spela någon roll. Det här händer ju i Sverige, och det var inga svenska poliser som var inblandade i det fruktansvärda som hände USA. Upploppen i USA är rasbaserade. Det är uppslitande, säger Paul.

På grund av den goda synen folket har på kronprinsessan så har han svårt att se att någon skulle koppla ihop henne med det som just nu pågår i USA.

– Jag tror inte att folk gör kopplingen till att hon på något sätt stöttar polisen i USA. Jag tror inte att det är en pr-miss.

Men bland kommentarerna finns det däremot flera som påpekar det opassande med bilden, att vi borde sända ut andra signaler just nu.

Vi kanske ska ta det lugnt med ”Åh mysiga poliser”-posts nu de närmsta dagarna?” skriver en.

FOTO: TT, Twitter