Folkets oro efter nya beskedet om drottning Elizabeth, 93

Oro i England efter beskedet om Elizabeth

Nya uppgifterna om att drottning Elizabeth har planer på pension har nått hela världen.
Men vem är bäst lämpad att ta över? Det är landet splittrat om.
503 Service Unavailable

Det var i veckan som nya uppgifter om att drottning Elizabeth och en framtida pension fick sig en rejäl spridning världen över. Enligt brittisk media är planen att drottning Elizabeth, 93, kommer göra som sin make prins Philip – kliva åt sidan när hon fyller 95.

Skulle denna plan gå i lås betyder det att drottningen i så fall går i pension om 18 månader, skriver Svensk Dam.

Mest lämpad

Vem som är mest och bäst lämpad att kliva på tronen efter drottningen är inte något som Storbritannien är enade om, ännu i alla fall.

Då Hovet själva inte gjort ett officiellt uttalande om den eventuella pensionen ännu så ställer sig Storbritannien frågande om framtiden. Landet har delats in i två läger.

Någon som uppges vara helt redo att ta över som “prinsagent” är prins Charles, men att drottningen då samtidigt står kvar som regent formellt. Vissa gillar den idén, medan andra anser att prins William och hertiginnan Kate borde ta över.

Så är England uppdelat

Är prins Charles tillräckligt populär för att ta över efter drottningen? Det är just det som många som frågar sig. Orsaken till att han kanske inte skulle vara tillräckligt populär bland folket är att han fortfarande var gift med prinsessan Diana när han inledde relationen med Camilla. Visst är det längesen och det tog ett bra tag för dem att få många brittiska rojalister accepterande. Men var sak har sin tid, i dag är hertiginnan Camilla en solklar representant för brittiska kungafamiljen.

Såklart skulle det bli en helt ny roll att axla för Camilla om det blir Charles tar över.

En som varit populär sedan start är hertiginnan Kate, så vad är det som får britterna att tvivla i det fallet? Kate och prins William har småbarn, vilket får folket undra om de faktiskt är redo att både ha hand om den dagliga ruljansen i The Firm och samtidigt ta hand om småbarnslivet hemma på Kensington Palace.

Foto: Jonathan Brady/TT, Tim Rooke/TT

SENASTE NYTT!