Artikeln innehåller reklamlänkar

Ilskan över prins Harry och Meghan Markles beslut om Archies dop

Prins harry och Meghan markle kritiseras för dopplanerna för archie

På lördag döps Meghan Markle och prins Harrys son Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Men nu är det många kungliga fans som är besvikna över kungligheternas dopbeslut.
Slå på ljud

Den 6 maj i år blev Meghan Markle, 37, och prins Harry, 34, äntligen föräldrar till sitt första barn, sonen som fått namnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Två dagar senare fick resten av världens befolkning för första gången se den lilla när hans stolta föräldrar visade upp både honom och sig själva under en presskonferens.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Men det var inte mycket av Archie som då visades. Den första bilden som publicerats av honom visar endast en lite del av ansiktet, och när hertiginnan och prinsen delade med sig av ännu en bild på Archie var det inte mycket mer som folket fick se av sonen. Det var flera som därför reagerade starkt och kritiserade föräldrarnas val av att inte visa mer upp av Archie.

En privat ceremoni

Men att gå sin egen väg är ingenting som hör till ovanligheterna när det gäller Meghan Markle och prins Harry. De är fast beslutna om att uppfostra Archie som en ”privat medborgare”. Under Archies dop som äger rum nu på lördag, den 6 juli, blir det inte ett kungligt dop likt det som prins William och Kate Middleton haft för sina tre barn. Det blir en liten privat ceremoni, vilket nu får folket att ännu en gång rikta kritik mot kungligheterna, skriver The Times.

Det kommer inte att finnas någon press på plats under dopet, vilket gör de kungliga fansen som hoppats på att få se dopet besvikna. Flera menar att det är ett dåligt beslut från kungligheterna.

Detaljerna om dopet

Dopet kommer att hållas i kapellet i Windsor, där Meghan och Harry gifte sig i maj 2018. Trots att Meghan och Harry varit hemlighetsfulla om dopet finns det en del detaljer kring det som läckt. Enligt The Sun kommer Archie att döpas i en dopfunt av guld som kostar hela 11 000 pund, vilket motsvarar närmare 130 000 svenska kronor.

Han kommer att ha på sig samma dopklänning som kusinerna prins George, 5, prinsessan Charlotte, 4, och prins Louis, 1, hade på sig när de döptes.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!