TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Folkets ilska mot kronprinsessan Victorias val för familjen

04 maj, 2020 
Folkets stora ilska mot kronprinsessan Victorias val: ”Besviken”
I dagarna kom ett nytt besked från svenska kungahuset då kronprinsessfamiljen presenterade en ny familjemedlem – hunden Rio.
Kommentarsfältet på Instagram fylldes snabbt med gratulationer, men även en hel del personer ifrågasatte valet.
Annons
Folkets ilska mot kronprinsessan Victorias val för familjenBrand logo
Folkets ilska mot kronprinsessan Victorias val för familjen

Svenska kungahuset har under rådande situationen i spridningen av coronaviruset behövt göra en del stora omställningar. Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf tillhör en riskgrupp i och med sin höga ålder, vilket har lett till att de isolerat sig på slottet i Stenhammar utanför Flen.

Kungaparet ser till att sköta sina plikter på avstånd med hjälp av videosamtal, något de även har med resten av familjen för att hålla kontakt.

Beskedet om nya familjemedlemmen

I dagarna kom kungahusets Instagramkonto med ett nytt besked till svenska folket, nämligen har kronprinsessparet utökat familjen.

”Kronprinsessfamiljen presenterar en ny familjemedlem: Rio. Rio är en cavapoohund. Han har bott på Haga i en veckas tid”, skriver Kungahusets Instagramkonto samtidigt som de delar bilder på familjen och hunden.

Folkets stora ilska över valet

Folket är snabbt inne och gratulerar till det nya tillskottet och lilla Rio får ta emot en stor mängd kärlek från kommentarsfältet.

Annons

Dock verkar inte alla vara helt och håller lyckosamma över hundvalet.

”Söt liten valp. Men besviken på vårt kronprinspar att man köper en blandrashund. När det finns så många bra uppfödare i Sverige. Anslutna till svenska kennel klubben”, skriver en följare.

Den kommentaren skulle man kunna säga väckte en björn som sov. Nämligen rasade det inte kommenterar efter det från både personer som höll med och inte höll med.

”Håller med! Varför köpa en blandras och uppmuntra till blandningar. Är besviken på bår kronprinsessa!”, skriver en.

”Är även besviken på hur de benämner hunden. Finns ju inget som heter cavapoo!?”, fyller en annan i.

”Viktigt att personer i en sån offentlig position är noga på hur man väljer och ger för signaler. I detta fall har de totalt misslyckats”, kommenterar en tredje person i kommentarsfältet.

I Victorias försvar

Men hur vore det egentligen om alla tyckte lika? Lika snabbt som kommentarsfältet svämmar över av missnöje, så fylls även kommentarer på till kronprinsessans försvar.

Annons

”Kanske för att Daniel är allergisk och denna typ passar bäst?”, spekulerar en.

”Det kanske var en vän till familjen som har mamman/pappan till deras hund? Vi kan fortsätta spekulera i oändligheten till varför de valde just den hunden men de måste ha tyckt att denna passade deras familj bäst”, fyller en annan i.

”De har hittat en hund som de tycker om. Den är född och ska ha ett hem, och den kommer att få det jättebra hos dem. Det är deras val”, kommenterar en tredje person.

Något som även tilläggs flera gånger i kommentarsfältet är att även blandraser finns hos seriösa uppfödare, samt att bra hundar inte behöver komma från en kennelklubb.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
FOTO: Jonas Ekströmer/TT

”Varför är det relevant?”, ifrågasätter en person i kommentarsfältet och avslutar med:

”Barnen får en ny kompis i huset. Tur att valet är fritt”.

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Annons