Folkets frågor efter upptäckten i bilden på Carl Philip

Carl Philip och prinsessan Sofia

Efter att kungahuset delade med sig av en bild på prins Carl Philip har det strömmat in frågor i kommentarsfältet.
Det visar sig nämligen vara en viss sak som folket har lagt märke till när de studerat bilden.

Den svenska kungafamiljen har under de senaste veckorna tagit till flera åtgärder för att minska risken att smittas eller att sprida vidare coronaviruset. Kung Carl Gustaf, och drottning Silvia har isolerat sig på Stenhammar slott i Södermanland. Detta eftersom de både ingår i riskgrupper och har därav satt sig själva i karantän.

Även andra medlemmar i kungafamiljen har utfört sitt arbete på andra sätt än vanligt. Bland annat så har prins Carl Philip valt att hålla sig till digitala möten. I en uppdatering på prinsparets Instagram delade de förra veckan med sig av en bild där Carl Philip syns sitta på det kungliga slottet med en stor skärm framför sig.

Carl Philips nya beslut

Men vissa möten går inte att ta bakom en skärm utan ibland måste prinsen helt enkelt ge sig ut i det verkliga livet ändå. Under onsdagen besökte Carl Philip Försvarsmaktens högkvarter, vilket var något som kungahuset delade med sig av på sina sociala medier.

”I dag besökte Prins Carl Philip Försvarsmaktens högkvarter för att bland annat få information om hur Försvarsmakten hanterar önskemål om stöd till samhället i och med covid-19-pandemin samt vilka åtgärder som vidtas inom myndigheten”, skriver de på sin Facebook-sida och fortsätter:

”Prinsen fick också information om konsekvenser och åtgärder som en följd av att totalförsvarsövningen Aurora 20, som var planerad att genomföras i maj, kommer att flyttas fram. Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.”

Frågorna efter upptäckten

Till texten om besöket har kungahuset publicerat en bild på Carl Philip sittandes med blicken fäst framåt. I inlägget kommentarsfält visar det sig att flera av följarna har samma fråga. De har nämligen observerat prinsens klädsel.

”Varför klär han på sig i armekläder???”, skriver en person.

”Varför har han armékläder på sig för ett besök? Sätter han på sig en vit rock också om han besöker ett fältsjukhus?”, skriver en annan.

Bland kommentarerna spekuleras det om det kan vara ett gammalt foto eller om det bara är så att Carl Philip faktiskt är militär. Precis som vissa personer i kommentarsfältet observerat så fullgjorde prinsen sin värnplikt vid Amf 1 i Vaxholm och genomgick även en utbildning till båtchef. 2002 tog han examen som fänrik och i oktober 2014 befordrades han sedan till major.

FOTO: TT