Folkets chock efter Kate Middletons beslut med barnen

31 aug, 2019 
Folkets chock efter Kate Middletons beslut med barnen: ”Förstod ingenting”
Resenärerna på flyget fick sig en ordentlig överraskning när den kungliga familjen klev ombord. Prinsparet William och Kate valde nämligen att skippa privatjeten och tog ett budgetplan när de skulle till Skottland och hälsa på drottning Elizabeth II.
Annons
Det här kostade Meghan Markles gravidkläder – miljonsummor
Det här kostade Meghan Markles gravidkläder – miljonsummor

Hertigen och hertiginnan av Cambridge har flera gånger fått kritik för sina resor med privatjet. Enligt Dailymail ska paret ha rest med dyra privatflyg fyra gånger under loppet av elva dagar i sommar och därefter var det många som höjde på ögonbrynet och ifrågasätta hur klimatsmart det egentligen var. Bland annat flög paret till spanska Ibiza, innan de flög vidare till Nice i Frankrike.

Om det är efter kritiken eller något annat framgår inte, men Kate Middleton, 37, och prins William, 37, valde att tillsammans med barnen Charlotte, 4, George, 6, och Louis ,1, resa med ett budgetflyg till Aberdeen i Skottland. Där skulle de besöka drottning Elizabeth II och prins Philip vid slottet Balmoral.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Enligt den kungliga experten, Robert Jobson, var det ett klokt drag av det kungliga paret att åka med övriga passagerare.

– Att William och Kate flög med ett budgeterat flygbolag visar att det går. Det uppkom inga problem under flygresan, och om det skulle ha gjort det hade de sina säkerhetsvakter på plats, säger han till Dailymail.

Annons

Resenärerna blev chockade

Kungligheterna reste från Norwich International till flygplatsen i Aberdeen med flygbolaget FlyBe. Notan landade på 864 kronor per person, enligt Daily Mail.

En resenär som befann sig på planet blev märkbart chockerad av att påträffa Kate och William på det ordinära flyget.

– Familjen satt längst fram. Jag flyger den här rutten hela tiden och vi förstod ingenting. Ingen visste att de var på planet, säger passageraren till Daily Mail.

Efter landningen blev familjen snabbt eskorterad från planet för att sätta sig i en bil som stod och väntade vid landningsbanan. För resterande flygresenärer blev det en minnesvärd resa.

– Jag förstod senare att även Kates mamma satt några rader framför mig, säger passageraren.

Enligt den kungliga experten, Robert Jobson, bevisar Kate och Williams resa att kungligheterna oftare skulle kunna optimera för budgetflyg.

– Det pratades mycket tidigare i veckan om att prins Harry och Meghan behövde flyga privatjet på grund av säkerhetsskäl. Men den kungliga familjen har använt sig av billiga flyg i åratal. Prinsessan Diana gjorde det ofta, säger Robert Jobson.

FOTO: TT

Annons