TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Folket rasar över nya bilden på kronprins Frederik: "Taskigt"

21 nov, 2018 
AvLotta Gray
Bilden på kronprins frederik kritiseras
Danskarna är upprörda över den officiella bild på kronprins Frederik som nu syns. För stora fötter och för smala ben är domen.
Annons

När konstnären Kasper Eistrup nyligen avtäckte sitt porträtt av kronprins Frederik, 50, på Nationalhistoriska museet på Frederiksborgs slott blev det ramaskri, enligt Svensk Damtidning.

Det är ju inte ovanligt att kungligheter blir avbildade på ett eller annat sätt men denna gång blev det lite tokigt. De kritiska rösterna hävdar bland annat att kronprins Frederiks knän är för skarpa, att hans fötter är för smala och stora – samt att han bär hängslen, något som inte skulle förekomma.

Det danska kungahuset har själva publicerat en bild på tavlan på sin Instagram och kritiken haglar in i kommentarsfältet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Ben och fötter ser helt förtvinade ut. Det gör för övrig omgivningarna med“, skriver en person.

Det är något helt galet med fötter och knän, det här var inte bra“, kommenterar en annan.

Frederik är inte så mager i verkligheten“, konstaterar en tredje.

Fan, vilket taskigt måleri“, tycker en fjärde.

Annons

Frederiks eget beslut

Tavlan föreställer prinsen som njuter av ett cocktailglas och bär en sammetsblazer, och över bilden råder en stillsamhet som inte går att ta miste på. Men det verkar alltså inte hjälpa trots att det danska kungahuset nogsamt även har lagt upp bilden på sin hemsida med korrekt beskrivning av ändamålet.

Vad kronprinsen själv har att säga är hittills inte förmedlat.

Frederik har fyra barn tillsammans med kronprinsessan Mary och är paret är väldigt populära i sitt hemland. Frågan är nu bara om det danska folket kommer att förlåta konstnärens taffliga försök att porträttera prinsen.

FOTO: Instagram, IBL

Annons